Amerika'ya çağrıda bulundular: Teröristleri kurtar

İngiliz Independent gazetesi, Amerika'ya Suriye'de muhaliflere destek olmak için uçuşa yasak bölge kurma çağrısı yaptı. Gazetenin editöryel görüşlerini aktaran yazıda, son askeri ve diplomatik gelişmelerle sahadaki muhalif grupların güçsüzleştiği belirtildi.

Amerika'ya çağrıda bulundular: Teröristleri kurtar

Suriye ordusunun sahadaki zaferleriyle terör grupları köşeye sıkıştı. İngiliz Independent gazetesi, terör gruplarının kurtarılması için Amerika'ya uçuşa yasak bölge kurma çağrısı yaptı.

Gazetenin editoryal görüşlerini aktaran yazıda, son askeri ve diplomatik gelişmelerle muhalif grupların sahada güçsüzleştiği belirtildi. Amerika'nın bu gruplara destek vermesi, körfez ülkelerinin kara operasyonu önerisini ciddiye alması ve siviller için uçuşa yasak bölge kurması gerektiği belirtildi.

Yazıda, Suriye ordusunun Halep'i tamamen kontrol etmesi durumunda muhaleflerin 2011'den bu yana en büyük yenilgiyi alacağı vurgulandı.

Independent'ta yayınlanan yazıda, "Korktuğumuz gibi Beşar Esad ve müttefikleri askeri operasyonlarını artırmak için BM aracılığındaki barış görüşmelerini bir kılıf olarak kullandı" ifadelerine yer verildi.

Yazıya göre, Suriye savaşında iki seçenek var. Birincisinde Rusya ve Suriye devletinin adım adım isyancıları ezmesi. İkincisi de Batı ve Körfez ülkelerinin durumu değiştirip ve müzakerelere başlaması.

ulusalkanal.com.tr

# ingilter