Netanyahu'dan İran'a: İsrail'i test etmeyin

İsrail, yine İran'ı tehdit etti. Münih'teki Güvenlik Konferansında konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kürsüde İran'a ait olduğunu iddia ettiği bir İHA parçası gösterdi. Netanyahu Tahran'a "Kararlılığımızı test etmeyin" diye seslendi. Aynı konferansta konuşan Netanyahu'ya yanıt, aynı toplantıda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'den geldi. Zarif, Netanyahu'nun konuşmasını "Çizgi film gibi bir sirk" diye niteledi.

Almanya'nın Münih kentindeki Güvenlik Konferansı'nda konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İsrail hava sahasında düşürüldüğünü belirttiği İran'a ait bir insansız hava aracının (İHA) parçasını göstererek "Tahran'ın tiranlarına bir mesajım var. İsrail'in kararlılığını test etmeyin" dedi.

Münih'teki Güvenlik Konferansı'nda konuşan Netanyahu İran'ı 'dünyadaki en büyük tehdit' olarak niteledi, gerekirse sadece İran'ın Ortadoğu'daki müttefiklerine karşı değil, İran'a karşı da harekete geçebileceklerini söyledi.

Konuşmasında bu ay İsrail hava sahasında düşürüldüğü belirtilen İran yapımı bir İHA'nın parçasını gösteren Netanyahu "İsrail asle rejimin (İran) terör ilmeğini boynumuza geçirmesine izin vermeyecek. Gerekirse sadece İran'ın vekillerine karşı değil kendisine karşı da harekete geçeriz" ifadelerini kullandı./Sputnik

İran'dan Netanyahu'ya tepki gecikmedi. Aynı toplantıda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif "Netanyahu'nın İran'a ait olduğunu öne sürdüğü İnsan hava aracı parçasıyla yaptığı açıklamayı "Sirk" diye niteledi.

"Sizler bu sabah bir yanıt onurunu hak etmeyen çizgi film gibi bir sirki izlediniz" diyen Zarif, İsrail savaş uçağının Suriye'de düşürülmesinin İsrail'in "Sözde dokunulmazlık mitini parçaladığını" söyledi.

İsrail 10 Şubat'ta Suriye'den İsrail'e giren bir İran İHA'sını düşürdüğünü açıklamış, bunun üzerine başlayan İsrail'in Suriye'deki hava saldırılarında 1982'den bir ilk kez İsrail'in bir F-16'sı düşürülmüştü. F-16'yı Suriye hava savunmasının düşürdüğü belirtilmişti.

# iran # israil # netanyahu # benyamin netanyahu