Rusya'dan Erdoğan'a destek: ''Dünya beşten büyüktür''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması ile ilgili 'dünya beşten büyüktür' mesajını değerlendirdi. ''Onunla aynı fikirdeyim'' diyen Lavrov, 5 daimi üyenin dünyanın kaderini belirleme hakkına sahip olmadığını belirtti.

Rusya'dan Erdoğan'a destek: ''Dünya beşten büyüktür''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en son Angola'da söylediği 'dünya beşten büyüktür' sözlerine Rusya'dan destek geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Erdoğan ile aynı fikirde olduğunu söyledi.

Soçi'de yapılan Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısına katılan Lavrov'a, Erdoğan'ın BM'nin yeniden yapılandırılması ile ilgili açıklamaları soruldu.

Lavrov, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belagati iyi biliniyor. Farklı konularda özgür bir şekilde fikirlerini söylüyor. Ona katılıyorum. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinin dünyanın kaderini belirleme hakkına sahip olmadığı konusunda onunla aynı fikirdeyim.'' ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeni gerçekliklere adapte edilmesine ihtiyaç olduğunu da söyledi:

- BM kurulduğunda olduğu gibi, artık dünyada 50 ülke yok. Elbette gelişmekte olan ülkeler, BM'nin bu ana organındaki temsil düzeylerinin artırılmasında tamamen haklı bir şekilde ısrar ediyorlar. Şimdi 15 üye arasında Batı'nın en az altı üyesi var. Japonya Asya'dan Güvenlik Konseyi'ne seçildiğinde, yedinci oy da Batı siyasetinin kumbarasına gidiyor.

# rusya # erdoğan # afrika # lavrov # bm # Birleşmiş milletler # bmgk # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi # erdoğan afrika # erdoağn