F-Tipi örgütten dikkat çeken takip

Seçim sabahı evine dönerken vurulan emekli Albay Fehmi Altunbilek'in cemaatçi polisler tarafından yasa dışı olarak dinlendiği ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi'nin 2008 ve 2009 yıllarında Altunbilek'i terör örgütü üyeliği bahanesiyle dinlediği öğrenildi.

F-Tipi örgütten dikkat çeken takip

Seçim günü vurulan emekli Albay Fehmi Altunbilek'in F tipi örgütün takibinde olduğu ortaya çıktı.

Tutuklu polis şefi Ali Fuat Yılmazer’in İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü döneminde, 160 kritik ismin yasa dışı dinlendiği açığa çıkmıştı.

7 Haziran sabahı oy verdikten sonra kaldığı lojmana dönerken silahlı saldırıya uğrayan emekli Albay Fehmi Altınbilek’in de bu listede olduğu öğrenildi.

buna göre, İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi, Altunbilek'i 2008-2009 yıllarında ‘terör ve organize suç örgütü’ üyeliği bahanesiyle yasa dışı olarak dinledi.

Öte yandan Albay Altunbilek'e yöneli saldırıda yeni bilgiler ortaya çıktı. Susturuculu tabanca kullanan saldırganların motosikletlerinin de çalıntı olduğu tespit edildi. 2 koruması olan Altunbilek'in korumalarına seçim günü oy kullanmaları için izin verdiği bildirildi.

İsmi Çetin Oğuz olarak değiştirilen Altunbilek dün hastaneden taburcu edildi. Altunbilek'in eşi ise güvenlik nedeniyle başka bir hastaneye kaldırıldı. Emniyet yasa dışı örgütlerin hedef listesindeki Altunbilek'in yeni kimlik ve adres bilgilerinin nasıl sızdırıldığını araştırıyor.

ulusalkanal.com.tr

# takip # dikkat çeken