Kısıtlamasız ikinci cumarteside neler yaşandı?

Kademeli normalleşme kapsamında kısıtlamasız ikinci cumartesi geride kaldı. Vatandaşlar sokaklara akın etti. Bazı noktalarda da trafik yoğunluğu yaşandı.

Kısıtlamasız ikinci cumarteside neler yaşandı?

Kısıtlama olmayınca vatandaşlar sokaklara akın etti. Yer yer trafik bile tıkandı.

1 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme ile Cumartesi günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması tüm kentlerde kaldırıldı. 6 Mart’ta başlayan kısıtlamasız cumartesinin ikincisi geride kaldı.

Kısıtlamasızlığı fırsat bilen vatandaşlar, cadde ve sokaklarda hareketliliğe neden oldu. Bazı vatandaşlar alışveriş yaparken bazı vatandaşlar da sevdikleriyle vakit geçirdi.

İstanbul’da Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde sabah saatlerinde görülen sakinlik gün içinde yerini hareketliliğe bıraktı. Arnavutköy, Bebek ve Baltalimanı gibi sahil bölgelerinde de zaman zaman trafik yoğunluğunun yaşandığı görüldü. Avcılar ve Beylikdüzü'nde de trafik arttı.

Sahiller de güzel havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlarla doldu. İstanbul’daki sahillerin yanı sıra Muğla ve Antalya’da da sahil şeritlerinde yoğunluk vardı. Vatandaşlar kısıtlamasız cumartesiyi sahilde yürüyüş yaparak değerlendirdi.

Erzurum Palandöken ve Kayseri Erciyes’te bazı vatandaşlar kısıtlamasız cumartesiyi kayak merkezlerinde geçirdi..

Çok yüksek risk grubundaki Aksaray’da ise denetimler devam etti. Kovid-19 önlemlerine uymayanlara ise ceza kesildi. Kocaeli’de 12 Mart’ta 3 bin 247 iş yeri denetlendi ve 15 bin 285 kişi kontrole tabi tutuldu. Kovid-19 tedbirlerine uymayan 352 kişiye para cezası uygulandı.

# antalya # kayseri # Kovid19 # muğla # erzurum # arnavutköy # sahil # bebek # para cezası # Kademeli normalleşme # sokak # Cumartesi # Denetimler