29 Ekim'de Antalya'da Her Yer Beyaz Her Yer Kırmızı

Antalya'da Cumhuriyet İçin El Ele Veren Kurumlar Yurttaşları Alanlara, Cumhuriyete Sahip Çıkmaya Çağırdı

29 Ekim'de Antalya'da Her Yer Beyaz Her Yer Kırmızı

İşçi PartisiAntalya İl Başkanı Bayram Atasoy partisinin il binasında yaptığı basın açıklamasıyla tüm yurttaşları 29Ekim günü ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaya çağırdı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemine dikkat çeken Atasoy, yaşanan süreçte kimsesizlerin sahipsiz, Cumhuriyetin ve milletin devletsiz kaldığını belirterek "Önümüzdeki süreçte milletimiz AKP hükümetini mutlaka yıkacaktır ve yerine yeniden Atatürk cumhuriyetini kuracaktır" dedi.

İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Av. Bayram Atasoy, Cumhuriyetin komutanlarının Mustafa Kemalin askerlerinin ve Cumhuriyet aydınlarının Silivri ve Hasdal zindanlarında tutsak tutulduğunu belirtti. 19 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul İstiklaldeki 250 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ulusal bayramlara sahip çıkma kararlılığının ve Ankara Ulus Meydanında buluşan milyonlarla Antalya başta olmak üzere yurdun her meydanlarında toplanan yüz binlerin, 90 yıllık Cumhuriyete sahip çıkarak Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere karşı mücadeleye başladığının bir göstergesi olduğunu kaydeden Atasoy, "Milletimiz AKP'yi mutlaka yıkacak ve yerine milli hükümeti kuracaktır.Tek eksiklik, AKP’nin yerine koyacağımız iktidar modelini yaratmaktır" diye konuştu. Bu 29 Ekim'in anlamının iktidar modeli yaratmak konusundaki önemine dikkat çeken Atasoy, 29 Ekim'de Türk milletinin ayağa kalkarak, elindeki al yıldızlı bayrakla sağcı, solcu demeden parti ayırmadan meydanlara geleceğini söyledi. Atasoy, başka arayışlar içerisinde olan muhalefet partilerine ve hükümete milletin 29 Ekim'de güzel bir cevap vereceğini kaydetti.

İşçi Partisinin merkezinde olacağı, bütün milli güçlerin Atatürk ve Türk bayrağı programında birleşerek bir iktidar formülü yaratacağını, Partisinin ana mücadelesinin de bu olduğunu belirterek "Mutlaka bunu başaracağız" diye konuşan Atasoy, Milletin devletsiz ve cumhuriyetsiz kalmayacağını söyledi. Atasoy, "Atatürk Devrimini kaldığı yerden yeniden şahlandıralım o kimsesizleri Cumhuriyetiyle, Devletiyle buluşturalım. Yeniden vatanımıza, milletimize sahip çıkalım" diye konuştu.

Antalya halkına çağrıda bulunan Atasoy, Antalyalılardan her yeri ay yıldızlı bayrakla donatmalarını istedi. Atasoy; "29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarında sadece Cumhuriyet Meydanı değil, Antalya’nın bütün meydanlarında Cumhuriyetimizi yeniden kazanmak için, bütün milletimiz balkonlarını düşmana inat, eş başkana inat, Anayasaya dan Türklüğü çıkarmaya çalışanlara karşı, bayrağımızı suç aleti saymaya çalışan AKP iktidarına inat al bayraklarla donatmaya çağırıyoruz’ diye konuştu.

29 Ekim'de Antalya Tek Yürek Hedef 400 Bin

Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Antalya'da, 'Cumhuriyet İçin Antalya El Ele' Platformu' bileşeni olan diğer kurum başkanlarından da Cumhuriyet'e sahip çıkma çağrısı yükseldi. CHP, ADD, ANŞOYAD, KMO ve Eğitim İş'in Antalya da ki temsilcileri tüm Antalyalıları Cumhuriyet için tek yürek olmaya çağırdı.

Ülkenin ve Milletin Doğduğu Gün

Aynı zamanda Platformun sözcüsü de olan ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını 'ülkenin ve milletin doğduğu gün' olarak niteledi. Başta Amerika olmak üzere yerli işbirlikçileri eliyle ülkenin parçalanmak istendiğini belirten Daş, Antalyalıların bayramına sahip çıkacağından emin olduğunu dile getirerek hedeflerinin Antalya nüfusunun hemen hemen yarısı olduğunu kaydetti. Daş; "Biz inanıyoruz ki; Antalya halkı 29 Ekim günü saat 18:30'da Varyanttan başlayacak fener alayına ve Cumhuriyet Meydanı'nda olacak konsere çok ciddi bir destek verecektir. 400 bin hedefimizdir. Antalya'nın nüfusu 1 milyondur. Antalya'nın yarısı o gün hem yürüyecek, hem de konsere gelecektir. Tüm kurumlarımızla el ele vererek bu çalışmayı yaptık" diye konuştu. Antalya'da Türkiye'ye moral ve güç veren bir bayram kutlaması yaşayacaklarını dile getiren Daş, tüm Antalyalılara katılım çağrısında bulundu.

AKP'nin Uygulamalarına 29 Ekim'de 'Hayır' Diyeceğiz

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, tüm Antalyalıları Varyant girişine çağırdı. Geçmiş yıllara göre bu yıl katılımın daha yüksek olacağını söyleyen Balık, bugünün Cumhuriyet'e sahip çıkma günü olduğunu kaydetti. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet'e vatandaşların sahip çıktığını belirten Balık, Cumhuriyet'i korumak adına ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını bildirdi. AKP'nin cumhuriyet değerlerini ve kazanımlarını yok etme çabası içerisinde olduğunu ifade eden Balık, Antalyalılar olarak 29 Ekim günü AKP'nin uygulamalarına 'hayır' diyeceklerini belirtti.

Hedef 400 Bin Antalyalıyla Buluşmak

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan bu yıl ki bayram coşkusunun diğer yıllara oranla daha fazla olacağını belirtti. Tüm engellemelere, Valiliğin ve AKP hükümetinin tüm baskılarına rağmen geçen yıl Antalya'da ki bayrama katılımın 304 bin civarında olduğunu kaydeden Erkan, bu yıl daha fazla katılımın olacağını ve hedeflerinin 400 bin olduğunu bildirdi. Tüm Antalyalı yurtseverleri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği fener alayına ve tüm etkinliklere katılmaya çağıran Erkan, "Lütfen Cumhuriyet'e sahip çıkalım" diye konuştu.

Tüm Ülke Olarak Ayağa Kalkmanın Vaktidir

CHP Konyaaltı İlçe Eski Başkanı ve CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Aday Adayı Şefik Dirgen, Cumhuriyetin yok edilmeye çalışıldığı önemli süreçte, 29 Ekim'de tüm ülke olarak ayağa kalkılması gerektiğini ifade etti. Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizerek parçalanmayla karşı karşıya olduğunu belirten Dirgen, bu sürece karşı koymak adına tüm millet olarak, Antalya'da da Platform aracılığıyla el ele olabilmenin bir fırsat olduğunu söyledi. Antalya halkını etkinliğe katılmaya çağıran Dirgen "Gün birlik ve beraberlik günüdür" diye konuştu.

Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkalım

Kimya Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet Aydilek de ülkenin son yıllarda ki yaşadığı olumsuz sürece dikkat çekti. 90 yıllık Cumhuriyet'in kazanımlarının kaybedilmemesi, daha da geliştirilmesini istediğini dile getiren Aydilek, tüm halkı Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya çağırdı. Cumhuriyet değerlerinin kolay kazanılmadığını kaydeden Aydilek, değerlerin kaybedilmeyeceğinin altını çizdi. "Yurtta Sulh Dünyada Sulh" mesajının sonsuza kadar sürmesini istediğini kaydeden Aydilek, Cumhuriyet bayramının el ele kol kola coşkuyla kutlamasını istediğini de belirtti.

Tüm Halkı Meydanlara Çağırdı

Antalya Şair, Ozan,Yazar, Tiyatro, Ressam ve Bestekarlar Kültür Derneği (ANŞOYAD) Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu, tüm halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşku içerisinde kutlamasını temenni etti. Antalya'da bulunan demokratik kitle örgütleriyle Bayram coşkusuna katılacaklarını söyleyen Erciyeslioğlu, tüm halka katılım çağrısında bulundu. Erciyeslioğlu; "Atatürk'ün resminden, isminden, cisminden korkanlara, korkmadığımızı meydanda göstermek için tüm yurttaşları, yurtseverleri, halkımızı meydanlara bekliyoruz. Hepinizin bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

# antalya # işçi # cumhuriyet # Partisi # 29 # ekim