Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: ''Mesleki eğitim kurumları Türk eğitim sisteminin can damarıdır''

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sivas’ta yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin toplu açılış töreninde konuştu. Selçuk, mesleki eğitim kurumlarının Türk eğitim sisteminin can damarı olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: ''Mesleki eğitim kurumları Türk eğitim sisteminin can damarıdır''

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde eğitim tesisleri açıldı. Toplu açılışa Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı.

Eğitime daha fazla değer katmak ve eğitimin oluşturacağı katma değeri yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Selçuk, meslek liselerinin önemine değindi.

- Atölyelerden birçok binadaki büyük atölyelere, tasarım beceriyle ilgili odalara kadar hepsini hayata geçiriyoruz.

Selçuk, "Salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları, Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretimin, ekonomiyle bağlantının, demokrasiyle istihdamla bağlantının da merkezi konumundadır." dedi.

Meslek liselerinin, meslek edinmede fırsat olduğunu dile getiren Bakan Selçuk, kalite ve standartların yükseltilmesi noktasında da çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

- Bugünü yarınlara taşıyacak olan çocuklarımız ve öğretmenlerimize böyle güzel müesseseler oluşturmaktan da kıvanç duyuyoruz.

# Sivas # Ziya Selçuk # organize sanayi bölgesi # bakan selçuk # Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk # eğitim sistemi # mesleki eğitim # meslek liseleri # Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi