Netanyahu ile Putin telefonda görüştü

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla aradı. Rusya'ya ait askeri uçağın vurulmasından dolayı üzüntülerini dile getiren Netanyahu, sorumlunun Suriye yönetimi olduğunu öne sürdü.

Rusya'ya ait askeri uçağın vurulmasından dolayı İsrail yönetimi, Suryiye'yi sorumlu tuttu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, Rus askeri uçağının Suriye'de düşürülmesi konusunu telefonda görüştü.

İsrail Başbakanlık ofisi görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Netanyahu'nun uçaktaki Rus askerlerinin hayatını kaybetmesinden dolayı İsrail halkı adına duyduğu üzüntüyü Putin'e ilettiği belirtildi.

Netanyahu'nun İsrail ve Rus orduları arasında çatışmayı önlemek amacıyla 2015'te kurduğu ortak mekanizmaya da dikkat çekildi. Bu mekanizmanın devam edilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Açıklamaya göre, İsrail Başbakanı uçağın vurulmasına ilişkin elindeki tüm bilgileri Rusya ile paylaşmaya hazır olduğunu belirtti. Netanyahu'nun, Rusya'ya ait askeri uçağın vurulmasından Suriye yönetiminin sorumlu tuttuğu kaydedildi.

Görüşmede ayrıca İsrail'in Suriye'deki İran varlığını önleme konusunda kararlı olduğu hatırlatıldı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Suriye'de düşen Rus askeri uçağının ve ölen mürettabatın tüm sorumluluğu İsrail'e ait" demişti. Putin ise "Uçağın düşürülmesi trajik olayların bir zinciri gibi görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

ulusal.com.tr

# Binyamin Netanyahu # rus uçağı