Tamamlanan şike kumpası iddianamesinde 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen

"Şike kumpası Zaman Gazetesi'nde yapılan bir toplantıda planlandı." Kumpasın talimatı da bizzat Fethullah Gülen tarafından verildi. Bu ifadeler şike kumpası iddianamesinde yer aldı. Tamamlanan iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da onaylandı. 23'üncü Ağır Ceza mahkemesinde görülecek şike davasında dönemin emniyet müdürleri ile birlikte 15'i tutuklu 108 kişi yargılanacak.

Tamamlanan şike kumpası iddianamesinde 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen futbolda şike kumpası iddianamesi tamamlandı. Çarpıcı ifadelerin yer aldığı iddianamede kumpasın Zaman Gazetesi'nde yapılan toplantıda planlandığı belirtildi. Kumpas talimatını da Fethullahçı terör örgütü lideri Fethullah Gülen verdi.

Gülen'in 1 numaralı şüpheli olduğu iddianamede Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 108 isim yer aldı.

434 sayfalık iddianamede kumpası başlatan talimatın Fettullah Gülen tarafından İhsan Kalkavan'a verildiği, şike kumpasının bir numaralı hedefi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da Gülen tarafından "Ergenekoncu" olarak fişlendiği ifade edildi.

Gülen'in talimatının ardından Zaman Gazetesi'nde şike kumpası toplantısı yapıldı. Toplantıya FETÖ'nün üst düzey isimleri Şerif Ali Tekalan, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca , Suat Yıldırım, İlhan İşbilen ve Ekrem Dumanlı katıldı.

Toplantıya katılanlara Fethullah Gülen'in "futbolda güçlü olmamız gerekiyor televizyonumuz var, gazetemiz var, emniyet alt yapımız sağlam savcı ve hakimlerimiz var bu konunun üzerine gidelim" talimatı iletildi. Kumpasın yürütülmesi için gerekli olan bilgi akışını sağlayacak sorumlu olarak da Hidayet Karaca belirlendi.

Kumpası başlatan olay da Giresunspor'un adının geçtiği şike ve bahis iddiaları oldu. Normalde soruşturmanın Giresun'da başlaması beklenirken sürpriz bir şekilde soruşturma İstanbul organize şubeye Müdürlüğü'ne geçti.

Soruşturma için dinleme kararı veren savcıysa Zekeriya Öz'dü. Yasaya göre o dönem de şike suç olarak sayılmamasına rağmen dinleme kararı alındı. Özel hayatın ihlal edildiği dinlemeler de aylar boyunca devam etti.

Soruşturmayı yürüten F tipi örgüt, tutuklu bulunan isimlere para karşılığında tahliye sözü verdi. İddiaya göre soruşturmada tutuklu olan Serdar Adalı'nın avukatları Ankara'da örgüte yüklü miktarda para verdi. Bu ödemeden sonra da Adalı serbest bırakıldı.

FETÖ'nün kontrolünde devam eden kumpasın bir diğer amacının da futbolda ve ülkede kaos yaratmak olduğu ifade edildi.

Silhalı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, "özel hayatın gizliliği", "usulsüz kayıt altına alma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "resmi belgede sahtecilik", "iftira" suçlarının yer aldığı iddianamede Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eski Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı ve teknik direktör Yılmaz Vural ile birlikte 76 kişi "müşteki" olarak yer aldı.

HABER: DENİZ ADALI

ulusalkanal.com.tr

# Fetullah Gülen # şike kumpası