MİT uyardı: Türkiye'de saldırı olabilir!

Fransa'daki saldırı Türkiye'de de riski arttırdı. Açıklama MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan geldi. Büyükelçiler konferansına katılan Fidan, saldırı olasılıklarının hep beklendiğini ancak Fransa'daki saldırı sonrası Türkiye için de riskin arttığına işaret etti.

MİT uyardı: Türkiye'de saldırı olabilir!

Fransa'da mizah dergisine düzenlenen saldırı dünya genelinde büyük yankı uyandırırken, Türkiye içinde riskin arttığı uyarısı geldi.

7'nci Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde önceki akşam MİT ve TSK ilk defa Güvenlik oturumunda bir araya geldi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in konuk olduğu toplantının ana gündemini IŞİD oluşturdu.

Moderatörlüğünü Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun yaptığı toplantıda bir sunum yapan Fidan, Suriye'de IŞİD'den önce El Nusra'nın "büyük tehdit" olarak görüldüğüne işaret etti.

Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler de "Hükümetten gelen talimat doğrultusunda görev yaptıklarını" vurguladı. Güvenlik toplantısında, Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmek isteyen 100 binden fazla kişinin önlendiği, bunların 7 binden fazlasını yabancı savaşçıların oluşturduğuna işaret edildi.

Toplantıya Fransa'daki saldırı da damgasını vurdu. Cumhuriyetin haberine göre Hakan Fidan Paris'teki saldırıyı beklenen riskler arasında değerlendirdi. Batının İslama yönelik yaklaşımıyla birlikte güvenlik risklerinin artacağına işaret eden MİT Müsteşarı "saldırılar dünyanın her yerinde olabilir, "herkes tetikte olmalı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ışid # fransa # MİT # Charlie Hebdo # El Nusra