ÖDP'den CHP'ye çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 2 hafta önce görüştüğü ortaya çıkan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, CHP-HDP ittifakı için çağrı yaptı. “CHP, HDP ve sosyalistlerin oluşturacağı bir ittifak öneriyoruz” diyen Taş, CHP'nin bu eksende dönüşmesini istediklerini belirtti. Taş, 'Kürt meselesini AKP ile değil, bizimle çözeceksiniz' diyebilecek bir CHP lazım" ifadesini kullandı.

ÖDP'den CHP'ye çağrı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş görüşmesi “İki parti arasında ittifak mı düşünülüyor?” sorusunu gündeme getirdi. Taş, olası bir ittifakta HDP'nin de yer almasını istedi.

Kılıçdaroğlu ile Taş'ın iki hafta önce basından gizli tutulan bir buluşma gerçekleştirdikleri ortaya çıkmıştı. İddiaya göre, ÖDP'nin de içinde yer aldığı Birleşik Haziran Hareketi'nden bazı isimlerin CHP listelerinden milletvekili yapılması bu görüşmede konuşuldu.

Görüşmenin ardından ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Taraf gazetesine konuştu. İttifak formülüne açıklık getiren Taş, HDP'nin de içinde yer alacağı bir model önerdi, “CHP, HDP ve sosyalistlerin oluşturacağı geniş bir ittifak istiyoruz” dedi.

Taş, “CHP’nin dönüşebilmesi ve bu konuda bir basınca tutulması çok önemli” ifadesini kullandı.

CHP'de Kürt meselesini konusunda değişim istediklerini vurgulayan Taş, “Kürt meselesini AKP ile değil, bizimle çözeceksiniz diyebilecek bir CHP’nin karşımıza çıkması lazım” diye konuştu.

Taş ayrıca, HDP'nin baraj altında kalması durumunda seçimin meşruiyetinin sorgulanacağı iddiasında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# chp # kürt sorunu # ÖDP # Alper Taş