East-Med için anlaştılar

Türkiyenin münhasır ekonomik bolgesini ihlal eden East-Med Projesi için 3 ülke anlaştı. Kudüs'te bir araya gelen Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan Dışişleri Bakanları proje için imzaların yıl sonuna kadar atılmasını kararlaştırdı.

Doğu Akdeniz sularındaki haklarımızı çiğneyen East-Med projesi için anlaşma sağlandı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail ve Yunanis'tan Kudüs'te yaptıkları toplantıda skandal East-Med Projesi'nin hayata geçirilmesi için anlaştı.

Türk kıta sahanlığından geçen proje konusunda görüş birliğine varan ülkeler, imzaların yıl sonuna kadar atılmasını kararlaştırdı.

East-Med Boru Hattı Projesi, Doğu Akdeniz’deki doğalgazın Avrupa’ya taşınmasını öngörüyor ve Türkiye'nin münhasır ekonomik bölgesini ihlal ediyor.

Projeye göre boru hattının, denizin 3,3 kilometre derinliğinde ve 2 bin kilometre uzunluğunda inşa edilmesi hedefleniyor. Enerji uzmanları, maliyeti 15 milyar doları bulacak bir boru hattının kârlı olmayacağını belirtiyor.

Ayrıca projede Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne aykırı hareket edildiği için anlaşmanın yok hükmünde olduğu da ifade ediliyor.

ulusal.com.tr

# east med