ABD'den Wikileaks açıklaması

Amerika'dan çok konuşulan Wikileaks sızıntısına yanıt geldi. Ortaya çıkan CIA belgelerini teyit edemeyeceklerini söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü "bunlar önceki yönetim döneminde oldu" dedi. Gizli belgelerde ABD'nin dünya çapında yürüttüğü siber operasyonlarda Frankfurt Başkonsolosluğu'nu hacker üssü olarak kullandığı öne sürülmüştü.

Beyaz Saray'dan Wikileaks'in ortaya çıkardığı siber operasyon belgeleri ile ilgili açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer belgelerin orijinal olup olmadığını teyit edemeyeceğini belirtti.

Spicer'ın "Bunların hepsi önceki yönetim döneminde oldu. Bu sızıntılar ülkemizin, güvenliğimizin ve huzurumuzun altını oyuyor" şeklindeki sözleri akılları karıştırdı.

Spicer, ortaya dökülen bilgi ve belgelerin Amerikan ulusal istihbarat ve ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendirebilecek hassas konular olduğuna dikkat çekti.

WikiLeaks, önceki gün yayınlamaya başladığı belgelerde, CIA'nın dünya çapında yürüttüğü siber operasyonlarda kullandığı araç ve yöntemler yer almıştı. Belgelerde, ABD'nin Frankfurt Başkonsolosluğu'nu siber saldırılarda hacker üssü olarak kullandığı da öne sürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

# abd # cia # wikileaks