Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla davasında yeni gelişme

ABD'de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın davasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı, New York Eski Belediye Başkanı Rudolph Guiliani'nin "oynayacağı rol" belli oldu.

Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla davasında yeni gelişme

Rudy Guiliani, Türkiye bu ismi ve neler yaptığını Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten öğrendi.

Perinçek, Rıza Sarraf davası üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit ettiği açıklamış ve Erdoğan'ın yahudi lobisi temsilcisi kayıtlara girmeyen bir görüşme yaptığını söylemişti.

Amerika Başkanı Donald Trump'un da danışmanı olan culyaninin Zarraf davasındaki rolü ortaya çıktı. Sarraf'ın danışmanı olan culyani mahkemeye verdiği ifadede görevinin amerika ile türkiye arasında amerikanın çıkarlarına uygun bir anlaşma yapmak olduğunu söyledi. Culyani, Sarraf davasındaki hedeflerinin Amerika'nın güvenliğine katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Ankara'da görüştüklerini söyleyen Rudy Julyani, bu görüşmeden hemen önce de Ankara’da ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “brifing aldıklarını” kaydetti

Türk yetkililerle görüşmelerin devam edeceğini belirten Julyani, “hem Türk hükümeti, hem de Amerikan hükümeti, Zarrab davasında anlaşmaya açık duruyorlar” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# halkbank # Mehmet Hakan Atilla # rıza sarraf