Iğdır çiftçisi yetersiz sulama kurbanı

Doğu'nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır'da çiftçiler sulama suyu sıkıntısı yaşıyor. Ürünleri kurumaya başlayan çiftçiler Devlet Su İşleri'ne seslendi.

Iğdır çiftçisi yetersiz sulama kurbanı

Iğdır'da bir süredir devam eden kuraklığa birde sulama suyu sıkıntısı eklenince çiftçiler zor duruma düştü. Yaycı köyü de aynı sorunu yaşıyor.

Üreticiler, yeterli su verilmediği için Iğdır Ovası'nın kurumaya başladığını söyledi. Ürün kaybının yüzde 70'i bulacağından endişe ediliyor.

Hayvan yemi olarak kullanılan yoncalar da kurumaya yüz tuttu. Bu durum hayvancılığı da tehdit ediyor. Çiftçiler sadece 1,5 ay daha fazla su verilirse sorunun çözüleceği görüşünde.

Yeşil Iğdır Sulama Birliği yetkilileri ise, sorunun Aras nehri üzerinde kurulan Hidroelektrik santrallerden kaynaklandığını savundu. HES'lerden yeterince su bırakılması halinde sorunun çözüleceği, Devlet Su İşleri'nin bu soruna çözüm getirmesi gerektiği belirtildi.

# üretici # Iğdır # çiftçi # üretim # ürün # Tarım # kuraklık # Sorun # Devlet Su İşleri # çukurova # sulama # hidroelektrik santral # su sıkıntısı # Doğunun Çukurovası # sulama suyu # hayvan yemi