Hrant Dink cinayetinde 6 istihbaratçının görüntüleri ortaya çıktı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili soruşturmada cinayet günü bölgede oldukları belirtilen 6 jandarma istihbaratçısına ait görüntülere ulaşıldı. Kamera ve telefon kayıtlarında istihbaratçıların Ogün Samast’ı adım adım izledikleri belirlendi.

Hrant Dinkcinayetiyle ilgili soruşturmada yeni bir detay ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayet günü Ogün Samast’ı 6 jandarma istihbarat görevlisinin takip ettiğini belirlemiş ancak görüntülere ulaşılamamıştı.

Akşam gazetesinin haberine göre, jandarma istihbaratçıların izini bulmak için binlerce saatlik kamera kayıtları yeniden inceledi ve o dönem Jandarma istihbaratta görevli 1 yüzbaşı ile 5 astsubayın izine ulaşıldı.

Görüntüler ve telefon kayıtlarında bazıları hala görevde olan istihbaratçıların cinayetten bir gün önce bölgede keşif yaptıkları belirlendi. 6 istihbaratçının, cinayet öncesi ve sonrasında Ogün Samast’ı adım adım izledikleri de tespit edildi.

Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik açılan dava, Samast’ın yargılandığı ana dava ile birleştirilmiş, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu isimler hakim karşısına çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # cinayeti # görüntüleri ortaya çıktı # 6 istihbaratçı