İngilizler hükümete karşı ayakta!

Öfkeli İngilizler meydanlara indi, Başbakan David Cameron'ı protesto etti. Londra'da toplanan 300 bin kişi sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi kamu hizmetlerine getirilen kesintilere karşı Cameron'ı istifaya çağırdı.

İngilizler hükümete karşı ayakta!

Öfkeli İngilizler meydanlara indi, Başbakan David Cameronprotesto etti. Londra'da toplanan 300 bin kişi sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi kamu hizmetlerine getirilen kesintilere karşı Cameron'ı istifaya çağırdı.

İngiltere tarihinin en büyük protestolarından birine sahne oldu. Başkent Londra'da toplanan yüzbinlerce kişi hükümeti protesto etti.

Başbakan David Cameron'ın sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi kamu hizmetlerine getirdiği kesintiler İngilizleri çileden çıkardı.

Ülkenin dört bir yanından Londra'ya giden öfkeli İngilizler Central London Üniversitesi önünden Trafalgar meydanına kadar yürüdü. Halk Meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşe 300 bin kişi katıldı.

Sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, öğrenciler ve sanatçıların destek verdiği yürüyüşte "Cameron git. Ulusal Sağlık Hizmetlerimizi koruyalım. Kamu kesintilerine hayır" gibi sloganlar atıldı.

Milletvekilleri yaptıkları konuşmalarla protestoculara destek verdi. Ana Muhalefet İşçi Partisi Milletvekili Gölge Maliye Bakanı John McDonnell da Trafalgar meydanına gidenler arasındaydı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto gösterileri olaysız şeklide sona erdi.

ulusalkanal.com.tr

# ingiltere # protesto # Londra # david cameron # ingilizler protesto etti