Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Lübnan'da

Beyrut, patlama sonrası yaralarını sarıyor. Türkiye'den heyet Lübnan'a gitti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkede resmi ziyaretler gerçekleştirdi. Patlama alanında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Lübnan'da

Ülke yaralarını sarıyor. Ancak bilanço ağır. Beyrut limanı yerle bir olmuş durumda. Türkiye ise Lübnan'ın yanında...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitti. Oktay ve Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hassan Diyab ile görüştü.

Heyet, resmi görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği limanı ziyaret etti.

İkili, AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışmaları yürütülen bölgede incelemelerde bulundu.

Patlamanın şiddeti o kadar büyüktü ki mali bilanço da ağır oldu. Patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceği belirtiliyor.

Türk aileler ise Beyrut'taki şiddetli patlamada yaşadıklarını anlattı.

Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, patlamaya neden olan etkenlerin henüz netleşmediğini ve bir dış etkenin patlamaya yol açtığı ihtimalinin varlığını koruduğunu söyledi. Mişel Avn, "Füze, bomba veya diğer bir eylemle dış bir etken de buna yol açmış olabilir." dedi.

Bazı Lübnanlılar ise patlamadan resmi makamları sorumlu tutuyor.

Göstericiler son olarak Hükümet Sarayı ve Meclis binasının yakınlarında toplandı. Hedeflerinde ise Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile diğer yönetim yetkilileri vardı...

ulusal.com.tr

# Fuat Oktay # lübnan # beyrut