Erdoğan ve Gülen'den Ulusal Kanal ve Aydınlık'a dava yağmuru

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi çalışanLarı 2014'ü adliye koridorlarında geçirdi. Dava konusu yayınlar, F-tipi örgüt ile rüşvet ve yolsuzluğu ortaya koyan haberlerden ibaret. Davacıların başını çeken isimler ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen...

2014 yılında Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi dava yağmuruna tutuldu.

1 yıl içerisinde Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi hakkında 140 ayrı soruşturma başlatıldı, 31 tazminat davası açıldı. Soruşturmalardan 96'sında takipsizlik kararı verildi.

Açılan 66 davadan 8'i mahkumiyetiyle sonuçlandı, 9 davada beraat kararı çıktı. Ulusal Kanal muhabiri Özer Sürmeli 5 ay hapis cezasına çarptırılırken, para cezalarının toplamı 347 bin lirayı buldu.

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'ne dava açmakta başı çeken isimler ise Cumhrubaşkanı Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen oldu. Dikkat çeken diğer davacılar ise tutuklanarak Silivri'ye gönderilen gönderilen F-tipi polis şefleri.

Dava konusu olan yayınları iki başlıkta toplamak mümkün; rüşvet ve yolsuzluk haberleri ile F-tipi örgütü ortaya koyan haberler...

2014'te davalar dışında Ulusal Kanal'a RTÜK tarafından verilen idari para cezalarının toplamı ise 241 bin 440 lira. RTÜK'ün ceza gerekçelerinde rüşvet ve yolsuzlukları ortaya koyan yayınlar dikkat çekti.

Selda Bağcan'ın ünlü "yuh yuh" türküsünü para sayma makineleri eşliğinde yayınlanması ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sinin klipleştirilmesi RTÜK cezaları arasındaki çapıcı örnekler.

Avukat Mehmet Nuri Aytekin; davaların Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'ni susturamayacağını vurguladı.

Açılan soruşturmalardan 9'u henüz devam ederken, yargılaması süren dava sayısı da 47.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # cumhurbaşkanı # ulusal kanal # aydınlık gazetesi # rtük # ozer surmeli