'Hakimler suç işledi'

Ergenekon davasına bakan, kapatılan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi hakimler 8 ay sonra gerekçeli kararını açıkladı.

Gerekçeli karar adı altında sunulan metin korsan bildiri olarak yorumlandı. Zira 16 bin 798 sayfadan oluşan metin, gerekçeli kararda olması gereken hiçbir yasal niteliğe sahip değil!

16 bin 798 sayfadan oluşan metin, yasal olarak yok hükmünde. Bu yorumu doğrulayan birçok gerekçe. En önemli nedenlerinden biri gerekçeli kararın avukatlara iletilmemesi.

Gerekçeli kararın önce UYAP üzerinden dava dosyasına eklenmesi gerekiyordu. Karar UYAP'a yüklenmediği gibi, sabah saatlerinde Silivri'ye çağrılan gazetecilere dağıtıldı.

Bunun nedeni ise, 8 ayda kararı yazmayan hakimlerin yetkisiz, yani "yok" durumuna düşmesi. UYAP'a giriş yetkisi olmayan hakimler, kararı sisteme giremedi. Karar, avukatlara elden de tebliğ edilmedi.

Gazetecilere ulaştırılan metinde ilginç bir nokta daha bulunuyor. Kararda, hiçbir hakimin imzası yok! Yani gerekçeli karar olarak sunulan metin, resmi olarak kimseye ait değil!

Hukukçular, gerekçeli kararın yok hükmünde olduğunu belirtti, Ergenekon hakimlerinin suç işlediğine dikkat çekti.

Hukukçular binlerce yıllık hapis cezalarının gerekçeden yoksun verildiğine de özel vurgu yaptı.

Haber: Naci Eriş - Deniz Adalı

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # gerekçeli karar # ulusalkanal # zeynep küçük