Manavgat'ta büyük yangın

Antalya'nın Manavgat ilçesinde büyük çaplı yangını çıktı. Ormanlık alanda başlayan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. Yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, ''Böyle bir yangın görmedik'' dedi.

Manavgat'ta büyük yangın

00.43: ''YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ NETLİK KAZANMADI''

Ekiplerden yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Pakdemirli, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Pakdemirli, yangının henüz kontrol altına alınmadığını söyledi:

- Manavgat yangını kontrol altına alınmamakla beraber, fazla sayıda odakla mücadele ediliyor olması işimizi zorlaştırıyor. Birinci önceliğimiz can kaybının olmaması. Can kaybının olmaması teselli edici. Hasar tespit çalışmalarımız yangın kontrol altına alınır alınmaz başlayacak. Bölgede şu an için herhangi bir ihtiyaç yok. Vatandaşlar akrabalarına dağılmış durumda.

Pakdemirli yangının çıkış nedeninin netlik kazanmadığı belirtti:

- Akşam saatlerinde 600 hektar demiştik. Bunun en az üç dört misline çıkacağını görüyoruz şimdiden. Yangının çıkış nedeniyle ilgili kolluk kuvvetleri soruşturmalarını sürdürüyor, henüz netlik kazanan bir durum yok. Emniyet ekiplerimiz soruşturuyor. Vatandaşlar genelde akrabalarına dağılmış durumdalar. Yani bir yerde kümelenmiş, Kızılay'ın AFAD'ın yardımını bekleyen bir vatandaş yok.

22.26: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 ayrı noktada çıkan yangınlarla ilgili soruşturma başlattı.

21.27: ZARAR GÖREN EVLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarında zarar gören bazı evler havadan görüntülendi.

20.51: ''DEVLET HASTANEMİZİN TAHLİYESİ SÖZ KONUSU DEĞİL''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangın nedeniyle Manavgat Devlet Hastanesi'nin tahliyesi ile iddialara ilişki ''Söz konusu değil'' dedi:

- Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı.

- 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet Hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun.

20.11: TAHLİYE SÜRÜYOR

Yangına .çevre illerdeki ekiplerin de desteğiyle karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Müdahale eden birimler arasında 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisi yer alıyor.

Yangının sıçradığı yerleşim yerlerinden vatandaşlar bir bir tahliye ediliyor.

17.54: ''PSİKOSOSYAL DESTEK VERMEK ÜZERE EKİPLERİMİZ HAZIR, SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ''

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan Osmaniye ve Manavgat'taki orman yangınlarına ilişkin açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye ve Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarına ilişkin psikososyal destek vermek üzere bakanlığa bağlı ekiplerin hazır olduğunu, süreci takip ettiklerini bildirdi.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Osmaniye ve Manavgat’ta çıkan yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Psikososyal destek vermek üzere ekiplerimiz hazır, süreci takip ediyoruz. Yangının can kaybı olmadan kontrol altına alınmasını temenni ediyor, sahada çalışan görevlilerimize kolaylıklar diliyorum." ifadesini kullandı.

17.50: ''HERHANGİ BİR KAMU YA DA ÖZEL HASTANE TAHLİYE EDİLMEMİŞTİR''

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Manavgat ilçesindeki orman yangınından dolayı herhangi bir kamu ya da özel hastanenin tahliye edilmediğini bildirdi.

Hülür, yaptığı açıklamada, Manavgat'ta çıkan orman yangınlarından etkilenerek hastanede başvuranlardan 6 kişinin taburcu edildiğini kaydetti.

Yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Hülür, "Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangını sebebiyle herhangi bir kamu ya da özel hastane tahliye edilmemiştir." ifadesini kullandı.

17.05: ''KUNDAKLAMA VE TERÖR OLAYI OLMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ''

Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü Ulusal Kanal canlı yayına bağlanarak Antalya'dan bölgedeki yangınla ilgili gelişmeleri aktardı.

Serdar Üsküplü şu ifadeleri kullandı:

- Manavgat'ın tarihinde gördüğü en büyük yangın.

- 4 bölgede aynı anda başlamış bulunuyor. Kundaklama ihtimalinin yüksek olduğunu değerlendiriyoruz.

- Bu yangının 4 bölgede birden aynı anda çıkmış olması, bunun arkasında mutlaka bir kundaklama şüphesi olduğunu, bunun arkasında bir terör şüphesi olduğunu göstermektedir. Bunun altını kalın kalın çizmek gerekiyor.

- Hem jandarma hem polis bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor.

- Daha önce de 2019 yılında da HDP'li belediyelere kayyum atandığı zaman, PKK'nın kuruluşlarından illegal terör örgütü 'Ateşin Çocukları' isimli grup, Türkiye'de 26 noktayı ateşe vererek kundaklama gerçekleştirmişti. Antalyamızın pek çok ilçesinde de bu grubun kundaklamalar yaktığı, ormanlarımızı ateşe verdiğini biliyoruz.

- Türkiye'de terörün uzantısı olan, terörün yan kolu olan, HDP diye bir parti özgürce siyaset yaptığı sürece bu kundaklamalar da sürecektir, bu terör saldırıları da sürecektir, bu terör şüpheleri de sürecektir. HDP derhal kapatılmalıdır.

- HDP'nin kapatılmaması, teröre izin vermek demektir, teröre ferman vermek demektir. Bu kabul edilebilir mi?

16.52: ''CİDDİ BİR MÜDAHALE İÇİNDEYİZ''

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da Ulusal Kanal'da canlı yayına bağlanarak bölgedeki yangına ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Atay Uslu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Tüm Türkiye'ye hepimize geçmiş olsun, Manavgat'a Antalya'ya geçmiş olsun. Şehri etkileyen, insanları etkileyen çok büyük bir yangın.

- Manavgat'ta orman ile şehir yan yana. Bu anlamda yerleşim yerlerini de etkiledi.

- Yerel yönetimlerimiz, güvenlik güçlerimiz, AFAD, belediyelerimiz tüm imkânlarıyla yangını söndürme çabası içindeler.

- Şu anda 20'den fazla hava aracı havada. Yüzlerce arazöz var. 500'den fazla yangın söndürme elemanı var. Ciddi bir müdahale çalışması içindeyiz.

- Şehir merkezi özellikle kontrol edilme noktasında en son aldığımız bilgiler bu yönde.

- Valiliğimiz, Savcılığımız idari, adli çalışmalara başladılar. Mutlaka bu olay aydınlatılacaktır. Bir ihmalden mi oldu, kundaklama mı var, bu tabii ki adli ve idari soruşturmalardan sonra ortaya çıkacaktır.

- Bizim önceliğimiz söndürme ve yangını kontrol alma çalışmaları. İnşallah kontrol altına alacağız.

- 12.05'de yangın ihbarı alınıyor. Yaklaşık 10 dakika sonra hemen müdahaleler başlıyor. Hava şartları yangının hızla büyümesine neden oldu.

16.47: ''TAM BİR KÂBUSTAYIZ''

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Ulusal Kanal canlı yayınına bağlanarak bölgedeki son durumla ilgili bilgileri aktardı.

Şükrü Sözen şu ifadeleri kullandı:

- Yangın devam ediyor hala atlatılmış değil. Bir çok noktada yoğun.

- Boşaltılan mahallelerimiz var, hala taşınan insanlarımız var, hastanede olan yaralılarımız var. Kent merkezinde 3-4 mahalleye kadar ulaştı. 3-4 tane büyük yerleşim yeri neredeyse tamamen yanmış durumda.

- Bütün vatandaşlarımız sokakta, tam bir kâbustayız, inşallah atlatacağız.

- Kalemler Mahallesi'nin üst taraflarında 4 noktada başladı. Daha sonra 15 kilometrelik bir havzaya yayıldı rüzgarın da kuvvetiyle beraber.

- Devlet Hastanesi belli ölçüde boşaltıldı, özel bir hastane belli ölçüde boşaltıldı. Şu anda yerleşim yerlerinde boşaltılmaya devam eden mahallelerimiz var, hastanede olan yaralılarımız var. Mücadele devam ediyor.

- Henüz can kaybı bilgisi yok. Dumandan etkilenen, yaşlı evlerinde mahsur kalan insanlarımız var. Onlara hastanede müdahale ediliyor, onlar taşındı.

- Manavgat tarihinin gördüğü en felaket sürecini yaşıyor.

- Çok yoğun trafik var. Olaya müdahale edecek araçların yangına ulaşmakta zorluk çektiğini biliyorum, teknik ekiplerin zorluk çektiğini biliyorum.

16.45: EMEKLİ İTFAİYE AMİRİ ŞAKİR ŞEN: ''4 YERDE AYNI ANDA BAŞLADI, KUNDAKLAMA OLABİLİR''

16.40: TÜRK KIZILAY: ''AFET EKİPLERİMİZE BAĞLI ÖNCÜ ARAÇLARIMIZ BÖLGEYE HAREKET ETTİ''

Bölgede meydana gelen ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın ile ilgili Türk Kızılay'da harekete geçti.

Türk Kızılay'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ''Antalya'nın #Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınları sebebiyle afet ekiplerimize bağlı öncü araçlarımız bölgeye hareket etmiş, yangın söndürme ekiplerinin ve vatandaşlarımızın beslenme ihtiyaçlarına yönelik hazırlıklara başlamışlardır.'' ifadeleri kullanıldı.

16.35: DUMANDAN VE ALEVLERDEN ETKİLENEN 30 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen yangından etkilenen 30 kişi hastanelik oldu.

16.25: YANGINA 19 HELİKOPTER, 103 ARAZÖZ, 6 DOZER, 1 UÇAK VE 412 ORMAN İŞÇİSİYLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangına, çevre illerdeki ekiplerin de desteğiyle karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Kavaklı, Sarılar, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangın, 12 ilden gönderilen 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçisiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

16.15: "SÖZ KONUSU MAHALLELERDE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIMIZ VAR''

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, rüzgarın etkisiyle yayılan yangına havadan ve karadan müdahalenin yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.

Tehdit altında bulunan 4 mahallenin tahliye edildiğini aktaran Yiğit, şu ana kadar tarım ve sera alanlarının zarar gördüğünü bildirdi.

Yiğit, mahallelerdeki vatandaşların güvenli bölgeye alındığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

- Söz konusu mahallelerde mahsur kalan vatandaşlarımız var. AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerimiz, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Isparta, Burdur, Konya gibi çevre illerden itfaiye ekipleri de yangına müdahale ediyor. Yangına etkin şekilde müdahale ediliyor. Can kaybı söz konusu değil. Poyrazın etkisiyle yangın henüz kontrol altına alınmadı. Herhangi bir sıçrama olduğunda o bölgelere de anında müdahale ediliyor.

Şehir merkezindeki yangınların kontrol altına alındığını ancak mahallelerdeki yangınların henüz kontrol altında olmadığını belirten Yiğit, "Tüm ekiplerimiz görevinin başında. Hastanelerin boşaltıldığı doğru değil, sadece teyakkuzdalar. Trafikte yoğunluk oluşturmamak amacıyla Manavgat'a seyahat etmemelerini istiyoruz." ifadesini kullandı.

16.05: TEDAVİ EDİLDİ

Dumandan ve alevlerden etkilenen 6 kişi Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.

16.00: 5 MAHALLE BOŞALTILDI

Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

15.45: ''KAHRAMANLARIMIZ MANAVGAT İÇİN MÜCADELEDE''

Manavgat'taki büyük çaplı yangın ile ilgili Orman Genel Müdürlüğünden bir paylaşım geldi.

Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yangına müdahalenin aralıksız bir biçimde sürdürüldüğü vurgulandı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

''KAHRAMANLARIMIZ #MANAVGAT İÇİN MÜCADELEDE!

Antalya #Manavgat'ta çıkan orman yangınına müdahalelerimizi aralıksız sürdürüyoruz.

Hava ve kara gücümüz zorlu şartlara rağmen yangını kontrol altına almak için büyük bir mücadele veriyor.

Dualarımız kahramanlarımızla.''

15.30: ''BÖYLE BİR YANGIN GÖRMEDİK''

Manavgat'ta meydana gelen yangınla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten açıklama geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklama ''Böyle bir yangın görmedik'' dedi.

Muhittin Böcek, bölgede 4 mahallenin boşaltıldığını ifade etti.

Böcek, dört noktada birden yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu da dile getirirken, şu ana kadar herhangi bir can kaybının olmadığını söyledi.

15.15: ''AKILALMAZ KÖTÜ BİR TABLO''

Manavgat'ta meydana gelen büyük yangınla ilgili İlçe Belediye Başkanı Şükrü Sözen'den de bir açıklama geldi.

Şükrü Sözen, ''Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile farkedemedik'' dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çok büyük çaplı bir orman yangını meydana geldi.

MANAVGAT'TA ORMAN YANGINI

Yangın Yeniköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangını söndürme çalışmalarına, Antalya'nın yanı sıra çevre illerden gelen ekipler de destek veriyor.

İlçenin Kalemler Mahallesi Azizler mevkisindeki yangında evlerinde olanlar, görevlilerce araçlara bindirilerek alandan uzaklaştırıldı.

Yangında, bazı evlerin zarar gördüğü, hayvanların telef olduğu belirtildi.

Traktörlerle bölgeden uzaklaşanların yaşadığı panik anları ise kameralara yansıdı.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı." dedi.

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarını yakından takip edeceği öğrenildi.

# antalya # son dakika # orman # manavgat # manavgat yangını # yangın haberleri # manavgat yangın # son dakika yangın # manavgat orman yangını # son dakika manavgat yangın