Yeni Anayasa nasıl hazırlanacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın ''Yeniden Kuruluş Anayasası'' sözlerine gelen tepkilere AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı yanıt verdi. Bostancı, yeni bir devlet ve kuruluş Anayasası'nın söz konusu olmadığını belirtti. Bostancı yeni Anayasa'nın 1923'teki kurucu idarenin önderliğinde siyasi ve hukuki müzakereler ile yapılacağını belirtti.

Yeni Anayasa nasıl hazırlanacak?

Yeni Anayasa'ya ilişkin tartışmalar devam ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın 'Yeniden kuruluş Anayasası'nın' yapılacağını ifade etmesi muhalefetin tepkisine neden oldu. Tepkilerin ardından Özkan, yenileyici bir ruhla, geçmişin birikimini dikkate alarak geniş katılımlı bir yeni anayasa yapma talebini kast ettiğini kaydetti. Konuya ilişkin bir açıklama da AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'dan geldi:

- Yenilenen bir ruhla hareket etmek amaçlanmaktadır. Bu devleti 1923 yılında kuran idarenin önderliğinde, siyasi ve hukuki değerlendirmeler yapılarak süreklilik esasıyla müzakere edilecektir. Biz çalışmaları bu bağlamda değerlendiriyoruz. Yeni bir devlet, kuruluş anayasası diye bir şey söz konusu değildir. 1923 yılındaki kurulan devletin tecrübelerinden yola çıkarak akıl ve mantıkla yürüyebileceğimiz bir çalışma vardır.

Bostancı, yeni Anayasa çalışmasının amacının cumhuriyetin demokrasi ve özgürlükler temelinde ileriye taşınması olduğunu belirtti. ''Yeni anayasa geçmişin tecrübelerinden yararlanarak, geleceğin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılacak'' dedi.

Bostancı, farklı görüşler olmasına rağmen, ortak paydalardan yola çıkarak bir Anayasa çalışması yürütülebileceğinin altını çizdi.

# ak parti # anayasa # Devlet # adalet # siyasi # naci bostancı # 1923 # cahit özkan # hukuki