İran Devrimi'nin 36. yılı

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İran İslam Devrimi'nin 36'ıncı yıldönümü etkinliğinde konuştu. Laricani, bu yılki devrim kutlamalarının emperyalizm kaynaklı teröre karşı irade beyanı olacağını vurguladı. Etkinlikte yer alan yabancı konuklar arasında, İran ile ilişkilerin normalleşme sinyalleri verdiği Mısır’dan da konuklar vardı.

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen İslam Devrimi'nin 36'ncı yıldönümü için düzenlenen “Yabancı Konuklar ile Görüş Paylaşımı Kongresi” 80 ülkeden konukların katılımı ile yapıldı.

Açılış töreninde konuşan İran Meclis başkanı Ali Laricani, İran İslam Devriminin sonuçlarını ve önemine dikkat çekti. Laricani, “İran halkı 11 Şubat Devrim kutlamalarına katılarak, emperyalist güçlerin ürettiği terör örgütleri ile mücadele konusundaki iradelerini göstereceklerdir“ dedi

Devrim kutlamalarına Mısır'dan çok sayıda yetkili katıldı. Bu durum İran ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşmeye sürecine girdiği şeklinde yorumlandı.

Mısır-İran ve Türkiye ilişkilerini Ulusal Kanal’a değerlendiren Mısır El Ehram Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Tarık Elsonoty, üç ülkenin oluşturacağı güç dengesinin Batı karşısında önemi bir birlik olacağına dikkat çekti.

HABER: YAKUP ASLAN / İRAN

ulusalkanal.com.tr

# iran # Devrimi # iran islam devrimi # İran Meclis Başkanı Ali Laricani