Pekin'de kum fırtınası

Çin'in başkenti Pekin kum fırtınasına teslim oldu. Başkentte yaşanan iki hafta içinde ikinci olan kum fırtınası, kuraklığın yaşandığı ülkenin kuzeybatısından ve Moğolistan'dan gelen rüzgarlardan kaynaklanıyor.

Pekin'de kum fırtınası

Xinhua'nın haberine göre, Pekin'de kumfırtınası etkili oluyor. Yaşanan doğa olayı nedeniyle hava kirliliğinde de ciddi bir artış gözleniyor. Başkentte görüş mesafesinin bir kilometreye kadar düştüğü belirtiliyor.

Pekin Ekoloji ve Çevre İzleme Merkezinden yapılan açıklamada, başkentin hava kalite indeksinin "tehlikeli" kategorisinde maksimum düzey olan 500'e yaklaştığı bildirildi.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi (ÇUMM), bu yılki olumsuz hava koşulları nedeniyle Pekin'in nisanda daha fazla kum fırtınası ile karşılaşabileceğini kaydetti.

Çin'de 16 Mart'ta ülkenin kuzeybatısından başlayarak doğusundaki bölgelere kadar etkisini sürdüren kum fırtınası nedeniyle mavi alarm verilmişti.

ÇUMM 26 Mart'ta sarı alarm vermiş, Moğolistan'dan Çin'in kuzeyine doğru bir kum fırtınasının yayıldığı uyarısında bulunmuştu.

Çin'de hava kirliliği düzeyini belirten alarm sistemi mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

# fırtına # pekin # moğolistan # kuraklık # hava kirliliği # başkent # Çin Pekin # kum # Kum fırtınası # doğa olayı # ÇUMM # Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi