AKP tabanını hala ikna edebilmiş değil

Referandum yaklaşıyor ancak AKP tabanını hala ikna edebilmiş değil. Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili konuştu, "kafa karışıklığı devam ediyor" dedi. Yıldırım, kararsızların oranının da yüzde 10 olduğunu söyledi. Başbakan, Amerika'nın Rakka operasyonuyla ilgili kararını da henüz vermediğini belirtti.

İktidarın hayırcıları terörist olarak hedef alması tartışmaları büyük tepki toplarken AKP kendi tabanını da ikna edebilmiş değil.

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, başkanlık referandumuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Kısmen tabi bu kafa karışıklığı faaliyetleri devam ediyor, henüz bitmiş değil." diyen Yıldırım kararsızlar ile ilgili de konuştu. Yıldırım, "hala yüzde 10’un üzerinde olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kıbrıs müzakereleri hakkında da değerlendirmeler yapan Yıldırım, "Kıbrıs’ta çözüm olmazsa dünyanın sonu değil" ifadelerini kullandı.

Şu anda fiili bir durum var. Çözüm olursa olur. Ama ‘her şeye rağmen çözüm’, ‘ne pahasına olursa olsun çözüm’, ‘çözüme mecburuz, mahkûmuz’ diye bir düşünce de bizim şehitlerimizin ruhunu yaralar. Gazilerimize olan vefamızı sorgular. Dolayısıyla bulunacak çözüm mutlaka adil, eşit, iki toplumlu federal bir yönetim şekli olması lazım.

Ve Amerika'nın Rakka operasyonu. Başbakan Binali Yıldırım, yürütülen temaslar ve yapılan son teknik çalışmaların ardından Münbiç ve Rakka operasyonları için Amerika'ya sunulan önerilere henüz yanıt verilmediğini belirtti. Yıldırım, "Önerimizde ‘bu mücadeleyi, YPG, PYD, SDF ile değil Türkiye’nin arkasında olduğu Özgür Suriye Ordusu’yla yapın’ diye teklifte bulunduk. Henüz bize iletilmiş bir kararları yok” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # referandum # başkanlık sistemi # binali yıldırım