“Büyük Patron“ Erdoğan'ın kod adı mı?

"Büyük patron" Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kod adı mı? Erdoğan'ın adı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında "Büyük Patron" olarak geçti. Bu ayrıntı oldukça dikkat çekici. Çünkü Erdoğan için, Amerika'nın yazışmalarında da aynı ifadeler kullanılıyordu.

“Büyük Patron“ Erdoğan'ın kod adı mı?

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında, dikkat çekici bir ayrıntı ortaya çıktı.

Başbakan'a uzanan soruşturmada, Erdoğan'ın adı bir telefon konuşmasında yer aldı. İşadamı Ali Ağaoğlu, Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi "Büyük patronla hallettim" diyerek bir başkasına aktardı.

Ağaoğlu'nun kullandığı "Büyük patron" ifadesi oldukça ilginç. Çünkü Erdoğan'a Büyük patron diyen tek isim Ağaoğlu değil. Erdoğan'ın ismi daha önce de Amerikan Büyükelçisi Ricciardone'nin yazışmalarında "büyük patron" olarak geçmişti. Ricciardone'nin Egemen Bağış'a attığı e-postada, Erdoğan için "büyük patron" ifadesi kullanılıyordu.

İşte Ricciardone'nin Egemen Bağış'a yazdığı e-postası:

Sevgili Egemen, bu işten uzak durmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim. Tüm bunların doğru tarafında olarak, patronu ve ona öncülük edenleri nasıl övdüğümü görebilirsin. Fakat görünen o ki bazı anlayışsız danışmanları yanlış tarafa atlamakta ısrar ediyorlar. Bu gerçekten davayı yürüten karanlık güçlere yapılan bir uyarı atışıdır.

Erdoğan'a Ağaoğlu'nun da büyük patron demesi dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

# recep tayyip erdoğan # Ricciardone # ali ağaoğlu