Avrupa'ya doğalgaz çağrısı

Enerji Bakanı Fatih Dönmez 'Şu anda enerji borsasında da elektrik ürünleri ve doğalgaz ürünleri alınıp satılıyor. Avrupa’dan gelecek oyuncular burada doğalgaz ve elektriğini alıp satabilir, teknolojik altyapımız hazır' çağrısında bulundu

Avrupa'ya doğalgaz çağrısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik ve doğalgaz konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin son dönemde Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve TürkAkım gibi enerji arz güvenliğini güçlendirecek yeni projelere imza attığını aktaran Dönmez, "TANAP’ta bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl iki liderin katılımıyla doğalgaz sevkiyatı başladı. İlk anlaşmaya göre, yıllar itibarıyla 2,4,6 milyar metreküp diye giden bir sevkiyat programı tasarlandı. Bu sene de sevkiyatlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Dönmez, güzergah ve kaynak çeşitliği açısından Türkiye’yi de son derece rahatlatan TANAP’ın doğrudan sisteme bağlandığını belirterek, projenin sistem dengesi ve dinamiği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bu yeni boru hatları ile beraber, bölgede bir enerji ve ticari merkezi haline geleceğini vurgulayan Dönmez, "Şu anda enerji borsasında da elektrik ürünleri ve doğalgaz ürünleri alınıp satılıyor. Avrupa’dan gelecek oyuncular burada doğalgaz ve elektriğini alıp satabilir, teknolojik altyapımız hazır" değerlendirmesinde bulundu.

# avrupa # Fatih Dönmez # türkakım # enerji bakanı # TANAP # Enerji borsası