Fettah Tamince'ye takipsizlik veren 2 savcı sanık oldu

FETÖ'ye yakınlığı ile tartışılan İş adamı Fettah Tamince hakkında “takipsizlik" kararı veren Savcı İsmet Bozkurt sanık oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede savcılar İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak'ın "rüşvet”, “görevi kötüye kullanma”, “nüfuz ticareti”, ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 28 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Fettah Tamince'ye takipsizlik veren 2 savcı sanık oldu

Zaman Gazetesi'nin eski ortağı Fettah Tamince dosyasını kapatan savcı İsmet Bozkurt sanık sandalyesine oturacak.

İstanbul Adliyesi'ndeki “FETÖ borsası”na ilişkin soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, HSK tarafından açığa alınan savcılar İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak'ın sorumluluklarında olmayan soruşturmalar hakkında sorgulamalar yaptıkları, edindikleri bilgileri paylaştıkları belirtildi.

Sanık iki savcının, “rüşvet”, “görevi kötüye kullanma”, “nüfuz ticareti”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 7 yıl 10 aydan 28 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre; iddianamede sanık İsmet Bozkurt'un bir dosyada ise “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar” alınması karşılığında dosya şüphelisinden aracıyla 100 bin dolar temin ettiği belirtildi.

Sanık Savcı Bozkurt, Rixos otellerinin sahibi olan ve bir dönem FETÖ içerisinde yer aldığını itiraf eden, Zaman gazetesinin eski sahibi Fettah Tamince hakkında da “kovuşturmaya yer yoktur” kararı vererek dosyayı kapatmıştı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 18 Eylül'de yaptığı Fetö operasyonlarıyla ilgili konuşmuş, "Ucu nereye değerse değisin, kime değerse değsin hukuktan sapmadan mücadelemiz devam edecek" demişti.

İstanbul Adliyesi'ni sarsan “FETÖ borsası” soruşturması, hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan soruşturma dosyası bulunan Osman Sarı'nın 3 Aralık 2018'de yaptığı başvuruyla başladı.

Sarı, Bayrampaşa'da bulunan işyerine gelen avukat Dilek Buğday Bayram ve eşi Abdülkadir Bayram'ın FETÖ soruşturma dosyasını kapatmak karşılığında para istediklerini belirterek şikâyetçi olmuştu.

ulusal.com.tr

# Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı # FETÖ borsası