Ankara'da patlamalar: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Türkiye bugün Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı ile sarsıldı. Ankara'nın en yoğun noktalarından olan Tren Garı Kavşağı'nda üç saniye arayla iki bomba patlatıldı. Hem de miting için toplanmanın başladığı anda... Deyim yerindeyse bir katliam planı yapıldı. İlk belirlemelere göre 86 kişi hayatını kaybetti, 186 kişi yaralandı

Ankara'da kanlı bir terör saldırısı yaşandı. DİSK, KESK, TMMOB gibi sivil toplum örgütlerinin yapacağı miting öncesi 3 saniye arayla 2 bomba patlatıldı 86 kişi hayatını kaybetti, 186 kişi de yaralandı.

Miting komitesi, toplanma adresi olaran başkentin en işlek caddelerinden biri olan Ankara Tren Garı kavşağını göstermişti. Sabah saat 9 buçuk itibariyle bölgede toplanmalar başladı. Kalabalık Tren Garı önünden Sıhhiye Meydanı'na yürüyerek "Emek, Barış, Demokrasi" adı altında yapılacak olan mitinge katılacaktı.

Saat 10.04'ü gösterdiğinde önce ilk bomba patladı. 3 saniye sonra da ikinci bomba...

Saldırıdan sonra bölgeye hemen polis ekipleri sevk edildi. Üçüncü bir bombanın da patlamasından şüphe ediliyordu.

Bölge güvenlik şeridiyle kapatıldı. Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri ayrıntılı bir araştırma yaptı. Alandaki bir çanta fünyeyle patlatıldı. Çantada bomba olmadığı anlaşılınca yaralılara müdahale başladı.

Yaralılar bölgeye sevk edilen 55 ambulansla hastaneye kaldırıldı. 5 de helikopter ambulans görevlendirildi. Ambulanslar yetersiz kalınca bazı yaralılar çevredeki otobüslerle ve polis araçlarıyla hastanelere taşındı.

Saldırının bilançosuna ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada 30 kişinin hayatını kaybettiği 126 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ancak daha sonra asıl bilanço açıklandı. 62 kişinin olay yerinde toplam 86 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıların canlı bombayla yapıldığı iddia edildi. Ancak iddia henüz resmi bir açıklamayla doğrulanmadı.

Mitingi düzenleyen komite hemen bir açıklama yaptı. Alanın boşaltılmasını, diğer illerden gelen katılımcıların memleketlerine dönmesini istedi.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı patlama ile ilgili 5 savcı görevlendirdi

# çok sayıda yaralı var # son dakika # ankara patlama