Unutursak kalbimiz kurusun!

Daha 19 yaşındaydı... Haziran Ayaklanması’nın ilk gününde katıldı isyana. 10 Temmuz 2013’te polis dayağıyla öldürüldü. Ali İsmal Korkmaz... Cumhuriyetin özgür Türkiye’sini kurma düşüyle yaşadı hep. Gezi Direnişi’nden 1 yıl önce de Anıtkabir’deydi.

Unutursak kalbimiz kurusun!

Ali İsmail Korkmaz. Gözlerinin içi gülen, gencecik bir fidandı. Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi idi.

İstanbul Gezi Parki'ndan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılan Haziran Direnişi'nde o da sokaklarda, milyonlar birlikte "hükümeti istifaya" çağırıyordu.

2 Haziran günü polisin gazlı müdahalesi sonrasında kaçtığı sokakta sivil polisler tarafından ağır bir şekilde darp edildi. Arkadaşları Ali'yi hastaneye götürdü ama "birşeyin yok" diyip eve gönderildi.

Ertesi gün iyice evde fenalaşan Ali İsmail hastaneye kaldırıldığında beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. Acil ameliyata alınan Ali, 37 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. 10 Temmuz’da ise ölüm haberi geldi.

Bu acı haber ile birlikte Türkiye yasa boğuldu. Emel Anne'nin feryadı, Türkiye'nin feryadı oldu. Babasının gözyaşları gözyaşlarımıza karıştı.

19 yaşında polis şiddeti ile aramızdan koparılan Ali İsmail Korkmazın, katillerinden bazıları yargılanıyor.

Eskişehir Emniyeti, "Ali'yi, “Arkadaşları öldürmüştür’ diyor. Kayseri'de görülen davada duruşmalar duruşmalara ekleniyor. Korkmaz Ailesi'nin adalet bekleyişi sürüyor.

Tam bir yıl önce bugün aramızdan ayrılan, anasının süt kuzusu, babasının aslan parçası, Haziran şehidi Ali İsmail Korkmaz'ı sevgi ve özlemle anıyoruz.

ulusalkanal.com.tr

# şehit # gezi parkı # öldürüldü # 2013 # Ali İsmail Korkmaz # Haziran Direnişi # haziran ayaklanması # 10 temmuz