IŞİD'e ait bina vuruldu!

Kilis'e roket saldırısı hazırlığında olduğu belirlenen IŞİD'lilere karşı dün fırtına obüsleriyle yapılan top atışlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 24'e yükseldi. Vurulan bir bina da bulunan 150 kadar Katyuşa roketi de kullanılamaz hale geldi.

IŞİD'e ait bina vuruldu!

TSK, dün Türkiye'ye roket saldırısı hazırlığı yapan IŞİD'li teröristleri, sınırında konuşlu fırtına obüsleri ile vurdu.

Sınıra 12 km mesafede bulunan IŞİD'e ait 2 füze rampası imha edilirken katyuşa füzelerini ateşlemeye çalışan 11 IŞİD'li de etkisiz hale getirildi.

Obüsler, rampaların yanı sıra teröristlerin kullandığı 3 katlı bir binayı da vurdu. Çöken binada 13 IŞİD'li etkisiz hale getirildi, 7 teröristte yaralandı. Binanın en alt katında bulunan 150 kadar Katyuşa roketi de kullanılamaz hale geldi.

Fırtına obüsleri ile dün gerçekleştirilen operasyonda öldürülen IŞİD'li sayısı 24 oldu. Önceki günde IŞİD'e ait başka bir füze rampası yine Fırtına Obüsleriyle ateş altına alınmış, 8 IŞİD'li etkisiz hale getirilmişti.

Bu arada koalisyon güçleri arasında IŞİD'e karşı şu ana kadarki en etkin operasyonları yapan Türkiye, Kilis'e atılan roket mermilerinin ardından yeni bir mücadele dönemi başlatıyor. İlk aşamada Azez'in doğusundan Cerablus'a uzanan 8 kilometrelik alanın IŞİD'den temizlenmesi planlanıyor.

Koalisyon uçaklarının hava desteğiyle yürütülecek operasyona, sınırdaki obüs, tank ve havan topları ile katkı verilecek. Olası tehditlere karşı operasyonel birlikler hazır bekletilecek. Türkiye sınırından Suriye içlerine uzanan 18 kilometre derinliğinde alan terör örgütü unsurlarından arındırılacak. Uluslararası koalisyon, bu hattın uzun vadede korumasını üstlenecek.

Öte yandan Suriye sınırına ABD'nin 90 km menzilli çok namlulu füze sistemi HIMARS'ın yerleştirilmesi konusunda Washington'la anlaşmaya varıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, füze bataryalarının Mayıs ayında Türkiye'ye gelmiş olacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# terör örgütü ışid # bina vuruldu # 13 terörist öldürüdlü