İhvan'da liderlik çatlağı

Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünde liderlik savaşı yaşanıyor. Kahire'de olan İdari Komite, yeni bir "Şura Konseyi" oluşturulduğunu ilan etti. Bu konseyle yasama ve yürütme faaliyetinin ayrılmasının hedefleniyor. Ancak Müslüman Kardeşler'in finans ve uluslararası ilişkilerini yöneten Londra örgütü İdari Komite'nin kararlarını hiçe saydıklarını açıkladı.

İhvan'da liderlik çatlağı

Mısır'da, 1928 yılından bu yana faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler örgütü bölünmenin eşiğinde. Zayıflayan örgütte, Londra ve Kahire merkezli gruplar arasında liderlik kavgası patlak verdi.

Al Ahram Gazetesi'nin haberine göre, İhvan'ın Kahire'de faaliyet gösteren ülke içindeki faaliyetlerden sorumlu İdari Komitesi internet üzerinden yaptığı açıklama ile yeni bir "Şura Konseyi" oluşturulduğunu ilan etti.

Yapılan açıklamada, örgüt içinde yeni bir yapılanmaya gidildiği ve yeni seçilen konseyle yasama ve yürütme faaliyetinin ayrılmasının hedeflendiği bilgisi verildi.

"Şura Konseyi" kararına yanıt, örgütün finans ve uluslararası ilişkilerini yöneten Londra ofisinden geldi. Dini lider olarak kabul edilen Mahmud Ezzat tarafından kontrol edilen Londra örgütü, yaptığı açıklama ile yeni bir "Şura Meclisi" seçimini tanımadıklarını ilan etti.

Eski İhvan yöneticisi Ahmed Ban, Al Ahram gazetesine örgüt içindeki son durumu değerlendirdi. Londra'da faaliyet gösteren İhvancılar, Sisi iktidarı ile diyalog ve uzlaşı yolunun izlenmesini talep ettiğini belirten Ban, Kahire merkezli grup, rejimle mücadelenin sürdürülmesini savunuyor.

Öte yandan Müslüman Kardeşler iktidarı Aralık 2013'de Mısır'da terör örgütü ilan edilmiş ve liderlerinden büyük çoğunluğu tutuklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# müslüman kardeşler # İhvan