Davutoğlu ve Babacan HDP'nin kapatılmasına karşı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye kalkan oldu. Terör suçlarından hakkında fezleke hazırlanan HDP'lilere sahip çıkan iki isim parti kapatmanın doğru olmadığını savundu. Davutoğlu ve Babacan ABD güdümlü sözde Doğu Türkistan kışkırtmasını da sürdürdü.

Davutoğlu ve Babacan HDP'nin kapatılmasına karşı

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından iki genel başkan kameraların karşısına geçti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu ve Babacan kapatma tartışmalarıyla gündemde olan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye kol kanat gerdi. İki isim fezlekelere de karşı tutum aldı.

Davutoğlu fezlekeleri ''Siyaseti dizayn etme çabası'' olarak nitelendirdi:

- Parti kapatılmasını gündeme getiriyorsanız kafanızda dizayn var. Siyaseti dizayn etme çabası. Biz açık ve net parti kapatılmasının her türüne karşı olduğumuzu söyledik. Fezlekede de aynı kanaati dile getirdim. Hukuki süreçlerle ilgili objektif hukuk kuralları işlemeli.

Babacan ise fezlekelere ilişkin yargıyı hedef aldı:

Parti kapatmaları ile ilgili Erdoğan'ın açıklamaları vardır. Tutarlı davranması gerekir. Fezlekeler bağımsız tarafsız yargı tarafından ele alınmalı. Ancak yargının tarafsızlığıyla ilgili ciddi kuşkular var.

Davutoğlu ve Babacan ABD güdümlü sözde Doğu Türkistan yalanlarını dilendirmeyi de sürdürdü.

Davutoğlu, hükümeti 'iki yüzlülük'le suçladı:

- Hükümetin politikası iki yüzlülüktür. Uygur bölgesinde Doğu Türkistan'da bütün soydaşlarımıza BM'nin fiili soykırım tescilli bir insan suçuna karşı sessizler.

Babacan ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı.

- Bu konu Türkiye'nin hükümetin en büyük tutarsızlık göstergesi. İnsan Hakları eylem planını açıklayan hükümetin şu anda Çin'de yaşanan insan hakları ihalelerine karşı sessiz durması akıl alır değil.

Babacan, Anayasaya yönelik sözlerinin ardından partisinde yaşanan ihraç krizine ilişkin de Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtladı.

Babacan, ''Anayasa'nın ilk dört maddesine ilişkin sözlerinizin ardından Kurucular Kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım'dan tepki gelmişti. Sözlerinizi eleştiren Yıldırım ardından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Neler söyleyeceksiniz?'' sorusuna 'süreç devam etmekte' sözleriyle yanıt verdi:

- Partimizin yetkili organları, Siyasi Partiler Kanunu ve tüzük gereği konuyu ele almışlardır. Süreç devam etmektedir.

# abd # pkk # hdp # parti # terör # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # hükümet # Davutoğlu # siyaset # Doğu Türkistan # deva parti # gelecek parti