'Hilmioğlu tahliye olacak ama...'

Anayasa Mahkemesi, Silivri Cezaevi'nde sağlık sorunları yaşayan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine karar verdi.

'Hilmioğlu tahliye olacak ama...'

Kararın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatih Hilmioğlu'nun ağabeyi ve avukatı Hayati Hilmioğlu tahliye kararı sonrasında yaşanacak süreç hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağabey Hilmioğlu tahliye kararı ve daha sonra yaşanacak süreç hakkında şunları söyledi:

Bu tedbiren tahliye kararı süreli. 6 ay... Bütün umudumuz bu 6 aylık süre içinde esas mahkemenin konuyla ilgili bir karar vermesi. Yoksa Fatih Hilmioğlu 6 ayın sonunda tekrar cezaevine girecek. Özel yetkili mahkemeler meclis tarafından kaldırıldığında konu nereye gidecek? Mevcut davalarla ilgili bir süre veriliyor çıkan demokratikleşme paketi içinde.

Süreç şöyle işleyecek... Mevcut mahkemelere gerekçeli karar için süre verecek. Yazıldıktan sonra konu Yargıtay'a gidecek. Yargıtay görevsizlik kararı verecek. Konu Ağır ceza mahkemelerine gelecek. Ağır ceza mahkemesinin 6 aylık süre içinde konunun esası ile ilgili karar vermesi lazım. Karar verilmezse Fatih Hilmioğlu yine cezaevine gidecek.

İlgili haberi okumak için görseli tıklayın

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # silivri cezaevi # Fatih Hilmioğlu