104 emekli amiralin bildirisi soruşturmasında 70 kişi ifade verdi

104 emekli amiralin hazırladığı bildiri soruşturmasında 70 kişinin ifadesi alındı. İfadesi alınan şüphelilerin tümü yurt dışı yasağı konularak adli kontrolle serbest bırakıldı. Sağlık sorunu nedeniyle mazeret bildirenlerin de ifadesinin alınmasının ardından soruşturma pazartesi günü tamamlanacak.

104 emekli amiralin bildirisi soruşturmasında 70 kişi ifade verdi

Soruşturma genişletildi, ifadeler alınmaya devam ediyor.

104 emekli amiralin "Montrö" ve "Sarıklı amiral" bildirisiyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada 4 Haziran’a kadar 70 kişinin ifadesi alındı.

İfade işlemlerine hafta sonu nedeniyle ara verildi. Önce Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ardından savcılıkta ifade veren şüphelilerin tamamı yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA 7 HAZİRAN'DA TAMAMLANACAK

Şüphelilere sorgularında “Bildiriden ne zaman haberdar oldunuz? Ne amaçla hazırlandı? Hazırlık sürecinde kimlerle irtibata geçildi?” gibi soruların yöneltildiği öğrenildi.

İfadesi alınmayan diğer şüphelilerin işlemleri de 7 Haziran Pazartesi günü tamamlanacak. Sonra da gözler iddianame hazırlanıp hazırlanmayacağı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na çevrilecek.

# Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # gözaltı # cem gürdeniz # şüpheli # ifade # darbe # Amiral Cem Gürdeniz # Montrö Bildirisi # amiral bildiri # amiraller bildirisi # Ergun Mengi # Bildiri soruşturması # emekli amiral bildiri # darbe bildiri # emekli amiral darbe # emekli amiral soruşturma # 104 emekli amiral soruşturma # emekli amirallerin bildirisi # emekli amiraller soruşturma