YouTube'dan Türkiye'ye emperyalist sansür

YouTube, Türkiye'ye karşı skandal bir sansüre imza attı. Ermeni soykırımı yalanını bitiren Vatan Partisi, TGB ve Ulusal Kanal'ın yaptığı paylaşımlar nefret söylemi olduğu gerekçesiyle Youtube'tan kaldırıldı. Emperyalist sansüre tepki gösteren Vatan Partisi, ''YouTube'da 'Ermeni soykırımı yalandır' demek yasaklanıyor. Bu uygulama, YouTube'un Türkiye'yi karşısına almasıdır.'' açıklaması yaptı. Vatan Partisi, skandal ile ilgili devlet yetkililerini de göreve çağırdı.

YouTube'dan Türkiye'ye emperyalist sansür

AİHM kararı videoları kaldırıldı, ''Ermeni soykırımı yalandır'' demek yasaklandı. YouTube, Türkiye'ye karşı skandal bir sansür kararına daha imza attı.

YouTube, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, ''Ermeni soykırımı yalanına'' karşı AİHM'de İsviçre'ye karşı kazandığı davayı gösteren ve bu sürecin sonuçlarını anlatan videoları yayından kaldırdı.

Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Ulusal Kanal'a uygulanan sansüre toplumun her kesiminden tepki yağdı. Konu ile ilgili Vatan Partisi'nden de yazılı bir açıklama da yapıldı. Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada, ''YouTube'da 'Ermeni soykırımı yalandır' demek yasaklanıyor. Bu uygulama, YouTube'un Türkiye'yi karşısına almasıdır. Devletin ilgili birimlerini göreve çağırıyoruz.'' ifadeleri kullanıldı

Parti sayfasındaki videolardan biri de Perinçek'in AİHM'deki avukatı Mehmet Cengiz'in, söz konusu dava kararının sonuçlarıyla ilgili anlatımını içeriyor. Cengiz, AİHM'in kararlarının Avrupa ülkeleri için bağlayıcılığı olduğunu, ''Soykırım yoktur'' demeyi cezalandıran ülkelerin geri adım atmak zorunda kalacağını gerekçeleriyle anlatıyor.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Propaganda Bürosu Başkanı Serdar Üsküplü de sansür uygulayan YouTube’a sert tepki gösterdi. Üsküplü konu hakkında, ''YouTube büyük bir skandala imza attı. Nefret söylemi gerekçeleri tamamen uydurmadır. Zaten sansürlenen videoda, AİHM'in Büyük Dairesi'sinin kararı okunuyor. Perinçek-İsviçre davasında Türkiye'nin kazandığı AİHM zaferine karşı bir tavır olduğu görülüyor. Dolayısıyla YouTube yönetimi, soykırım yalanını ortaya atan emperyalistlerin yanında saf tuttuğunu gösterdi.'' dedi.

Üsküplü, İletişim Başkanlığına yönelik de bir çağrıda bulunarak, ''Bu uygulama, YouTube'un herhangi bir video sansürü olarak görülemez. Hedefte Türkiye ve Türk milleti vardır. Devletin ilgili birimlerini göreve çağırıyoruz, bu saldırıyı gündemlerine almalı ve gerekeni yapmalıdırlar.'' dedi.

# türkiye # Doğu Perinçek # aihm # youtube # vatan partis