Gökyüzünde eşsiz manzaralar: Dünya gökyüzünde Süper Ay ile tam Ay tutulmasına aynı anda tanık oldu

Dünya gökyüzünde Süper Ay ile tam Ay tutulmasına aynı anda tanık oldu. Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği "Süper Ay" Türkiye'nin bir çok noktasından gözlemlenebildi.

Gökyüzünde eşsiz manzaralar: Dünya gökyüzünde Süper Ay ile tam Ay tutulmasına aynı anda tanık oldu

Ay'ın dünyaya en yakın konumda olduğu 'Süper Çiçek Kanlı Ay' Türkiye'nin birçok yerinde gözlemlendi. Saat 21.00 itibarıyla Çamlıca Camii'nin yanından kendini göstermeye başlayan ayın kızıl hali, İstanbul siluetiyle kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Mayısta ortaya çıktığı için "çiçek" olarak anılan "Süper Ay" görünümü ile tutulma sırasında Ay'ın büründüğü kızıl renkten ötürü "Kanlı Ay" olarak adlandırılan görünümün aynı anda ortaya çıkmasıyla oluşan "Süper Çiçek Kanlı Ay" Avustralya'nın Sidney kentinden görüntülendi.

Bu yılın tek tam ay tutulması olan "Süper Çiçek Kanlı Ay", Kuzey Amerika`nın batı kesimleri, Meksika, Orta Amerika ülkeleri, Peru`nun batısı, Şili ve Arjantin`in güneyi ile Avustralya`nın doğusu, Yeni Zelanda ve Pasifik Okyanusu`nun doğusundaki adalarda izlenebilecek.

# türkiye # Arjantin # yeni zelanda # uzay # Şili # süper ay # pasifik okyanusu # parlak # süper çiçek kanlı ay