Sisi'den Tayyip Erdoğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetli olarak gittiği Suudi Arabistan'da gece yarısı umre yaptı. Erdoğan'ı Kâbe ziyaretinde yüzlerce polis ve asker korudu. Bu arada Erdoğan'ın Arabistan'da, Mısır Devlet Bakanı Sisi ile görüşeceği iddialarına her iki taraftan da açıklama geldi.

Sisi'den Tayyip Erdoğan açıklaması

Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud'un konuğu olarak Arabistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı umre yaptı.

Cidde'den karayoluyla Mekke'ye geçen Erdoğan, Suudi güvenlik güçlerinin oluşturduğu daire içerisinde gece yarısı Mescid-i Haram'a girdi.

Kabe'de önce umre tavafını yapan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Merve ve Safa tepeleri arasında umre sayını gerçekleştirdi. Erdoğan'ı umre sırasında yüzlerce polis ve asker korudu.

Mekke ve Medine programlarının ardından Riyad'a geçecek olan Erdoğan, davetlisi olduğu Kral Selman bin Abdullaziz Al Suud ile görüşecek. Görüşmede bölgesel ve uluslar arası konular ele alınacak. Arap basını Erdoğan'ın temasları çerçevesinde Sisi ile de görüşeceğini öne sürdü. Ancak Erdoğan bu iddiaları yalanladı.

Mısır Devlet Bakanı Abdel Fattah Al-Sisi'de, Erdoğan ile aynı zamanda Suudi Arabistan'da olmasının tesadüf olduğunu belirtti. Suudi Kralla Yemen'deki gelişmeler ve bölgedeki diğer tehditleri görüşeceğini kaydeden Sisi "AKP Hükümetinin Mısır'ın içişlerinden elini çekmesi gerektiğini" yineledi.

İki ülke arasındaki gerginliğe, Erdoğan'ın, Mohamed Mursi'nin devrilmesi sürecinde sergiledi eleştirisel tavrı sebep olmuş, ilişkiler tamamen kopma noktasına gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

# mısır # suudi arabistan # recep tayyip erdoğan # riyad