Dolar neden artıyor? TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Ulusal Kanal'a değerlendirdi

Dolar neden artıyor? Faiz tartışmasında TÜSİAD ne düşünüyor? Özel sektörün borçlanma seviyesi tehlikeli boyuta ulaştı mı ? Ekonomi gündeminde tartışılan bu konuları TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Doların artışı, faiz tartışması , Amerika ile Çin arasındaki ticaret savaşı ve İş adamları ile sanayicinin borçları... Türkiye ekonomisi günlerdir bu konulara kilitlendi...

Peki bu konularda Türk Sanayici ve İş İnsanları ne düşünüyor?

İstanbul'daki Küresel Riskler raporu değerlendirme toplantısına katılan TÜSİAD başkanı Erol Bilecik toplantı sonrası Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Bilecik, "doların yükselmesinin en büyük nedeni enflasyon" dedi. Yüzde 12'lere çıkan enflasyonu örnek gösterdi. Merkez Bankası ve ilgili kurumların enflasyona karşı bağımsız politikalar üretmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çıkış ile gündeme gelen faiz tartışmasını da değerlendirdi TÜSİAD Başkanı. İş dünyasının Merkez Bankası'ndan şikayeti olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin kırılgan bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Bilecik, iş dünyasının artan borçlarına dikkat çekti. "İyi yönetilmez ise bunlar sorun yaratır "dedi.

Amerika ve Çin arasındaki ticaret savaşı da gündemindeydi Erol Bilecik'İn. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in aksine ticaret savaşından Avrupa ve Türkiye'nin çok fazla etkileyeceğini belirtti.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Bülent Ünal

ulusal.com.tr

# ekonomi # ulusal kanal # dolar # tüsiad # Türk lirası # Erol Bilecik