Halep kent merkezine sivillerin geri dönüşü sürüyor

Terör örgütlerinden temizlenen Halep kent merkezine sivillerin geri dönüşü sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı; Türkiye, İran ve Rusya'nın kurduğu güvenli koridorların sayesinde 800 binden fazla sivilin Halep ve çevresine geri döndüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin Halep kentinde 800 binden fazla sivilin geri döndüğünü açıkladı. Bakanlık ABD'nin Suriye topraklarının Şam kontrolüne geçmesini önlediğini de belirtti.

Halep Türkiye'nin de desteğiyle El Nusra terör örgütünden temizlenmişti. O günden bu yana sivillerin kente geri dönüş süreci hızlandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Halep, Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi merkezinin çalışmalarının ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor." denildi. Açıklamada kentteki tarımsal faaliyetlerin, sosyal ve ekonomik hayatın canlandığı belirtildi.

Rus Savunma Bakanlığı ayrıca Türkiye ve İran'la birlikte yürütülen insani koridor çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Bu koridorlar vasıtası ile İdlib'den Halep'e 3409 kişiden oluşan 870 ailenin döndüğü bilgisi paylaşıldı.

ulusal.com.tr

# türkiye # rusya # iran # Halep