Terör örgütüne ağır darbe

Terör örgütü IŞİD, sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in 20 Ağustos'ta Adana'da yakalanması ile büyük çöküş yaşadı. Çok sayıda kanlı eylemin talimatını verdiği ortaya çıkan Özden'in bilgisayarı da ele geçirildi.

Terör örgütüne ağır darbe

Önce Türkiye'yi kana bulamak isteyen iş birlikçileri yakayı ele verdi. Polisin sıkı takibinin ardından şok bir baskınla elebaşları kıskıvrak yakalandı. IŞİD'in sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in yakalanmasına giden süreç, İstanbul'da polisin kanlı eylem hazırlığındaki bir örgüt üyesinin yakalanmasıyla başladı.

Ayasofya'ya saldırı hazırlığındaki Hüseyin Sağır adlı teröristin sorgusunda talimatları Özden'den aldığı ortaya çıktı. Adana'da olduğu tespit edilen Özden için harekete geçildi.

Şafak operasyonuyla örgütün sözde Türkiye emiri kıskıvrak yakalandı. Polisin yaklaşık 4 yıldır ulaşmaya çalıştığı dizüstü bilgisayar da ele geçirildi.

Telefon kullanmayan Özden'in ele geçirilen bilgisayarı örgütün şifrelerini bir bir ortaya döktü. Talimatlarını hiyerarşik düzenle veren Özden, örgüt üyeleri ile haberleşmek için söz konusu dizüstü bilgisayarı kullanıyordu.

Polis, hain eylem hazırlığındaki örgüt üyeleri ile Mahmut Özden arasındaki mesajlara ulaştı.

Mahmut Özden, sorgusunun ardından tutuklandı. Özden ile bağlantılı olanların yakalanması için birçok ilde operasyonlar düzenlendi.

ulusal.com.tr

# ışid # Mahmut Özden