Bir numaralı şüpheli Gülen, iki numaralı şüpheli Emre Uslu!

İstanbul merkezli olarak 9 ilde yapılan F tipi örgüt operasyonunda bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen, iki numaralı şüphelinin ise Emre Uslu olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre dinleme talimatlarını Gülen verdi. Gözaltına alınan Emniyet amiri Gafur Ataç da kayıtları Pensilvanya'ya iletti.

Bir numaralı şüpheli Gülen, iki numaralı şüpheli Emre Uslu!

İstanbul Merkezli olarak başlatılan ve 9 ile yayılan yasa dışı dinleme ve casusluk operasyonun ayrıntıları netleşmeye başladı. Soruşturmada bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu öğrenildi. 2 numaral ı şüpheli ise bir süre önce yurt dışına kaçan polis kökenli yazar Emre Uslu.

22 Temmuz 2014 tarihinde düğmesine basılan operasyonun ikinci dalgası olarak yapılan operasyonda 29 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunuyor. Yapılan operasyonda 21 kişi gözaltına alındı, diğer 8 şüphelinin ise önceki operasyonlarda tutuklandığı için Silivri cezaevinde olduğu öğrenildi.

Terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak; siyasal ve askeri casusluk ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ile suçlanan polislerin, talimatı doğrudan Fethullah Gülen'den aldığı iddia edildi.

Yapıaln yasa dışı dinleme kayıtlarından birer örneğin, gözaltına alınan Emniyet amiri Gafur Ataç tarafından Pensilvanya'ya gönderildiği de belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # Emre Uslu