Kırdığı rekorlara yenisini eklemek istiyor

Mersin'de okulda öğretmeni tarafından keşfedilen ve atletizme yönlendirilen 16 yaşındaki Şevval Ayaz, babasının "yapamazsın" demesi üzerine hırslanarak kırdığı rekorlara yenisini eklemek için çalışıyor.

Kırdığı rekorlara yenisini eklemek istiyor

Mersin'de okulda öğretmeni tarafından keşfedilmesiyle atletizme başlayan ve yarışlara hazırlanırken babasının "zor bir spor yapamazsın" demesi üzerine daha fazla hırslanarak yıldızlarda üst üste Türkiye rekorları kıran 16 yaşındaki Şevval Ayaz, yeni madalyalara ve rekorlara hazırlanıyor.

İçel Anadolu Kolejinde eğitim gören Şevval Ayaz, okulda gerçekleştirilen spor müsabakalarında öne çıkınca öğretmeni tarafından atletizme yönlendirilmesinin ardından milli takım antrenörü Fahri Özen'le çalışma fırsatı yakaladı.

Şubat ayında İstanbul'da salonda yıldızlarda 60 metre engellide 8.69 olan Türkiye rekorunu önce 8.51 ile kıran Şevval, sonra yine aynı salonda rekorunu geliştirip 8.41'e getirdi.

Bursa'da 6-7 Mayıs tarihlerinde Türkiye, Ukrayna ve Belarus'un katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Üçlü Atletizm Yarışlarında da yıldızlar 100 metre engellide yarışan genç sporcu, 13.48'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Yine aynı yarışlarda 13.38 ve 13.36'lık dereceler elde eden Şevval, kendine ait rekoru geliştirdi.

Yeni rekorlar için çalışan Şevval Ayaz'ın en büyük hedefi 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılıp madalya kazanmak.

# Mersin # öğretmen # rekor # atletizm