NATO'dan Rusya'ya tehdit: ''Sonuçları ve maliyetleri olacağı açıktır''

NATO'dan Rusya'ya yönelik tehdit niteliğinde açıklama geldi. Genel Sekreter Jens Stoltenberg, ''Ukrayna'ya karşı güç kullanmanın sonuçları olur'' uyarısında bulundu.

NATO'dan Rusya'ya tehdit: ''Sonuçları ve maliyetleri olacağı açıktır''

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 30 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları toplantısının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalar yapan Jens Stoltenberg, toplantıdaki öncelikli konunun Rusya ve Ukrayna olduğunu ifade etti.

Rusa'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınaklanmasına vurgu yapan Stoltenberg, ''Buna tanklar, topçular, zırhlı birimler, insansız hava araçları ve elektronik savaş sistemlerinin yanı sıra savaşa hazır birlikler de dahildir.'' dedi.

Rusya'nın eylemlerinin şeffaf olmadığını ve soru işareti uyandırdığını belirten Stoltenberg, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı güç kullanması durumunda bunun sonuçları ve maliyetleri olacağı açıktır. Bu nedenle Rusya'ya gerilimi düşürmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Önemli gündem maddelerinden birinin silahsızlanma olacağını duyuran Stoltenberg, şöyle konuştu:

- NATO, silahsızlanmadaki öncü rolünü sürdürmeye kararlı. Ama naif olmamalıyız. Rusya yeni silah sistemleri geliştirmeye ve konuşlandırmaya devam ediyor. Geçen hafta Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonunu riske atan pervasız füze testi gerçekleştirdi. Çin ayrıca konvansiyonel ve nükleer cephaneliğini hızla genişletiyor, kabiliyetleri konusunda şeffaflık sağlamıyor ve silah kontrolüne pek ilgi göstermiyor.

# rusya # Ukrayna # çin # tehdit # güç # nato # jens stoltenberg # silahsızlanma # uluslararası uzay istasyonu # askeri yığınak # NATO Rusya # NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı # nato rusya açıklaması # Jens Stoltenberg Rusya