Ukrayna'dan Almanya'ya veto tepkisi: ''Savunma silahlarımızı engelliyorlar bu adil değil''

Ukrayna, NATO aracılığıyla silah tedarikini veto eden Almanya'ya tepki gösterdi. Rusya'ya karşı silah arayışındaki Ukrayna'nın Dışişleri Bakanı Kuleba ise, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü.

Ukrayna'dan Almanya'ya veto tepkisi: ''Savunma silahlarımızı engelliyorlar bu adil değil''

Ukrayna, NATO’dan savunma silahları alımını veto eden Almanya'ya tepki gösterdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Amerikan Financial Times gazetesine verdiği demeçte, Almanya’nın NATO aracılığıyla anti-dron tüfekleri ve anti-keskin nişancı sistemleri alımını veto ettiğini hatırlattı.

Almanya'nın, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 boru hattını halen inşa ettiğini söyleyen Reznikov, "Aynı zamanda bizim savunma silahlarımızı da veto ediyorlar. Bu adil değil" dedi.

Financial Times’ın haberinde, Ukrayna'nın füzesavar ve uçaksavar sistemleri, elektronik harp kiti ve siber savunma teçhizatı edinmeye çalıştığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'dan gelen talep üzerine Rusya'nın olası bir müdahalesine karşı askeri yardım yapmak için 200 milyon dolarlık bir paket hazırlamıştı. Ancak ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen hafta yaptığı görüşme sonrası ABD hükümeti bu paketi durdurmuştu.

Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba, Amerika’nın Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried ile görüştü. Görüşmede Donfried, ABD’nin Ukrayna’ya desteğini yineledi.

# Ukrayna # almanya # veto