Rusya'dan NATO ve ABD'ye sert uyarı: ''Askeri yanıt veririz''

Rusya, ABD ve NATO'yu uyardı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, NATO ve ABD, Rusya'nın güvenlik garantileri taleplerini yerine getirmezse askeri yanıt verileceğini söyledi.

Rusya'dan NATO ve ABD'ye sert uyarı: ''Askeri yanıt veririz''

ABD ve NATO'nun Doğu Avrupa'da askeri yığınağını arttırmasına karşı Rusya'dan önemli açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "NATO'dan güvenlik garantileri konusunda yanıt alamazsak askeri ve teknik yanıt vereceğiz" dedi.

"ASKERİ YANIT VERİRİZ"

Sürecin devam etmesi halinde yeni bir cepheleşme dalgasının ortaya çıkabileceğini belirten Ryabkov, Rusya'nın uyarılarını aktardı.

- Bu sorunun siyasi ve diplomatik çözüm istikametinde ilerleme kaydedilmemesi, vereceğimiz cevabın askeri ve askeri-teknik olmasına yol açar. Yani yeni cepheleşme dalgası başlayacak, bu tür silahlar bizde de görülecek. Şu anda bu silahlar yok, tek taraflı moratoryum yürürlükte ve NATO ile ABD'yi bu moratoryuma dahil olmaya davet ediyoruz. En iyi ihtimalle, ABD'nin INF'den çekilmesine diğer jeopolitik düşünceler yol açmamış gibi 'Önce siz INF'nin çökmesine yol açan sistemlerinizi imha edin, son biz başka bir şey düşüneceğiz' yanıtı gelir. Ancak onlar bunu da söylemiyor, önerilerimizi görmezden geliyorlar.

Öte yandan Ryabkov, Rusya'nın güvenlik garantileriyle ilgili önerilerin önümüzdeki haftalarda yazılı olarak sunulacağını da aktardı.

# abd # rusya # rusya abd # Rusya NATO # inf # Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov # Sergey Ryabkov # Doğu Avrupa # nato abd