Rusya'dan Türkiye'ye S-400 sevkiyatı ile ilgili açıklama

Rusya'dan Türkiye'ye muhtemel S-400 savunma sistemlerinin ikinci sevkiyatı ile ilgili açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, ''Türk partnerlerimizle belirli bir anlayışa sahibiz ve bunu yapmayı umuyoruz'' dedi.

Rusya'dan Türkiye'ye S-400 sevkiyatı ile ilgili açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Yunan yayın kuruluşu ANT1 televizyonuna konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dmitriy Peskov, Rusya'dan Türkiye'ye yapılması muhtemel ikinci S-400 sevkiyatı ile ilgili önemli mesajlar verdi.

İki ülke arasında yeni bir S-400 sevkiyatının olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Dmitriy Peskov, ''Türk partnerlerimizle belirli bir anlayışa sahibiz ve bunu yapmayı umuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Peskov, ABD’nin yaptırımlarına rağmen Moskova’nın Türkiye’ye S-400 sevkiyatında özellikle neye ilgi duyduğu sorusuna şu yanıtı verdi:

- ABD’nin yaptırım oyunu oynamayı sevdiğini biliyoruz, her ne kadar hedeflerine hiçbir zaman ulaşamadıklarını da anlıyor olsak da… Tek bir ülkenin dahi görüşlerini değiştirmesine yol açamadılar. Ancak bizim politikamız çeşitli ülkelerle, özellikle de partnerlerimizle işbirliğine açık olmak

Peskov, sistemlerin saldırı değil yüzde 100 savunma amaçlı olduklarını, bu sebeple Yunanistan veya başka ülkeler için tehdit oluşturmadığını ifade etti.

# abd # türkiye # rusya # yunanistan # kremlin # yaptırım # rusya abd ilişkileri # peskov # Türkiye Rusya ilişkileri # Türkiye Rusya S 400 # politika # rusya abd # ABD Rusya yaptırım # S 400 sevkiyatı # Türkiye Rusya S 400 anlaşması