Gazeteci Levent Gültekin: ''Abdullah Gül'e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük haksızlık''

Gazeteci Levent Gültekin, Halk TV ekranlarında Abdullah Gül'ü savunan açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül'e yöneltilen 'Atatürk düşmanı' eleştirileri için Gültekin, ''Çok büyük ayıp ve haksızlık'' ifadelerini kullandı.

Gazeteci Levent Gültekin: ''Abdullah Gül'e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük haksızlık''

Gazeteci Levent Gültekin, Halk TV'de yayınlanan İki Yorum programında Abdullah Gül ile ilgili açıklamalarda bulundu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yöneltilen 'Atatürk düşmanı' eleştirilerinin karşısında durduğunu belirten Levent Gültekin, ''Abdullah Gül'e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük ayıp ve haksızlık.'' dedi.

Atatürk düşmanı bir adamla oturup konuşmayacağını ve selam bile vermeyeceğini ifade eden Gültekin, ''Bunun üzerinden birbirimizi ötekileştirmemizden vazgeçmemiz lazım'' diyerek, ''Ben kismeye çalışmam, kimsenin adamı değilim. Ne Abdullah Gül,'ün taraftarıyım ne Ali Babacan'ın karşıtıyım ne Ekrem İmamoğlu'nun hasımıyım.'' ifadelerini kullandı.

Levent Gültekin canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Abdullah Gül'e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük ayıp ve haksızlık. Bir kere Atatürk düşmanı bir adamla ben oturup konuşmam, o adamla yan yana selam vermem, bırak siyasetçiyi, bilsem ki Türkiye'yi uçuracak. Niye? Ben Cumhuriyet felsefesinden uzaklaşmanın ne anlama geldiğini kavramış, bunun mücadelesini kapı kapı, şehir şehir dolaşıp veren bir insanım.

- ''Yok bayramlarda hasta oldu'' bilmem ne, ayıp. Hakikaten haksızlık, hakikaten büyük bir ayıp. Başka yönlerden bir siyasetçiyi beğenmeyebilirsiniz, bunu anlarım. Sordum kendisine, ''Ya bayramlarda niye bu?'', ''Bir tane bayramda doktorlarımın büyük engeline rağmen gitmedim'' dedi, 4 bayram için de, ''Büyük engele rağmen meydan okudum gittim'' demiştir mesela. Öyle bir algı dolaşır, ''Atatürk düşmanı''.

- Bir adayı beğenmeyebilirsin bunu anlarım, tarzını beğenmezsin bunu anlarım, siyasetçiliğini beğenmezsin bunu anlarım, geçmişteki tavrını beğenmezsin bunu anlarım. Ama bunun üzerinden birbirimizi ötekileştirmemizden vazgeçmemiz lazım.

- Tekrar söylüyorum benim öyle bir isim takntım yok, kimseye de çalışmam, kimsenin adamı değilim. Ne Abdullah Gül,'ün taraftarıyım ne Ali Babacan'ın karşıtıyım ne Ekrem İmamoğlu'nun hasımıyım.

# atatürk # eleştiri # levent gültekin # haksızlık # Levent Gültekin Halk TV # ayıp # Abdullah Gül haberleri