Savunma Sanayii Başkanlığının bütçesi belli oldu

2021 yılına damga vuran savunma sanayinin yeni yılda yine göz dolduracak projelere imza atması hedeflendi. Bütçesi yaklaşık 30 milyon artırılan Savunma Sanayii Başkanlığı’na 2022 yılında 153 milyon lira kaynak ayrıldı. 2022 yılında Hisar O+ kızılötesi güdümlü füze ve Sungur alçak irtifa hava savunma füzesinin teslimatı yapılacak. Aynı zamanda Yeni Tip Denizaltı Projesi’nde 2’inci Denizaltı havuza çekilecek.

Savunma Sanayii Başkanlığının bütçesi belli oldu

2022 yılında savunma sanayindeki faaliyetler hız kesmeden devam edecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Savunma sanayinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde adeta bir devrim gerçekleştirilmiştir. Savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren firma sayımız 1500'ü aşmış, savunma sanayimiz dünya çapında yüklenicileri, KOBİ'leri, araştırma kuruluşları, teknoloji ve sanayi kümelenmeleri ve üniversiteleri ile kendi özgün ürünlerini geliştiren büyük bir ekosisteme dönüşmüştür.'' dedi.

2022 YILINDA HANGİ ÜRÜNLER TESLİM EDİLECEK?

Bütçesi 120 milyondan 153 milyona çıkartılan Savunma Sanayii Başkanlığı’nın bünyesi ve koordinasyonda önemli faaliyetler yapılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''2022'de Hisar O+ kızılötesi güdümlü füze teslimatları tamamlanacak. Sungur portatif alçak irtifa hava savunma füzesi, Akya harp torpidosu, MAM-T ve Atmaca teslimatlarına başlanacak. Dikey atım sisteminin karadan atışlı testleri gerçekleştirilecek. Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde 2. Denizaltı havuza çekilecek. Zırhlı araçların ilk kez yerli motorla teslimi gerçekleştirilecek.'' ifadelerini kullandı.

Savunma sanayinin yanı sıra son dönemde nokta operasyonlara imza atan Milli İstihbarat Teşkilatı da güçlendirilmeye devam edecek. Bu kapsamda MİT’e 2022 yılında 3 milyar 483 milyon lira kaynak ayrılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Önümüzdeki dönemde Teşkilat, teknik kabiliyetlerini çok daha yüksek seviyelere çıkarak, devletimizin güvenliğinin ve istikrarının korunmasında güçlü bir aktör olmayı sürdürecektir.'' açıklamasında bulundu.

CİMER'E YOĞUN BAŞVURU

MİT ve savunma sanayiye ilişkin gelişmeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı ve ona bağlı kuruluşların bütçesi için sunum yapan Oktay, vatandaşların CİMER’e de yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

- Vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini yönetime hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırmasına aracılık eden İletişim Başkanlığı, CİMER sistemine 2021 yılı Kasım ayı itibarıyla 5 milyon 237 bin 723 başvuru yapılmış ve bu başvuruların cevaplanma oranı yüzde 87 olarak gerçekleşmiştir. Salgın nedeniyle başvuru sayısının artmasına rağmen ortalama işlem süresi 16 gün olarak gerçekleşmiştir.

# kobi # Fuat Oktay # CİMER # Savunma Sanayii Başkanlığı # Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu