Türkiye düşmanlarıyla sıkı mesai: CHP'li Yurter Özcan kimlerle bir araya geldi?

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey ile görüşen CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın sicili ortaya çıktı. Yeni muhafazakarlardan demokratlara ABD derin devletinin yöneticileriyle görüşmeler yaptığı tespit edilen Özcan'ın 15 Temmuz darbe girişimi şüphelileriyle de temasta olduğu belirlendi. ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibiyle de sıkı temasta olan Özcan'ın FETÖ'cülerin toplantılarına katıldığı öğrenildi.

Türkiye düşmanlarıyla sıkı mesai: CHP'li Yurter Özcan kimlerle bir araya geldi?

Eski CIA Danışmanı Henri Barkey ile görüştüğü ortaya çıkan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'ın faaliyetlerinin ayrıntıları ortaya çıktı. Özcan'ın dikkat çeken çok sayıda görüşme yaptığı belirlendi.

Yurter Özcan, ABD derin devletinin temsilcileri ile sık sık aynı kareye girdi. FARA'daki kayıtlara göre de darbe girişiminden 1 gün önce 14 Temmuz 2016'da Pentagon'a gitmişti.

CHP'li temsilcilerle kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda ABD Dışişleri Bakanlığı görevlisi emekli Albay Richard Outzen da yer aldı. Outzen, şu an da ise George Bush başkanlığı döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olan James Jeffrey'in yardımcısı...

Yurter Özcan, Türkiye düşmanı ve FETÖ koruyucusu ABD'li Senatör John McCain ile de yakındı. Yeni muhafazakarlar olarak bilinen neoconların ünlü ismi McCain vefat ettiği zaman, ''Harika bir yurtsever ve Türk halkının iyi bir dostu'' ifadeleriyle tweet atmıştı.

CHP'li Özcan, CIA'nın psikolojik harp elemanı Michael Rubin'i de Türkiye'ye getirerek CHP'lilerle buluşturdu. Buluşma 23 Haziran 2014'te Soroçu Osman Kavala'nın sahibi olduğu Cezayir Restoran'da düzenlendi.

Gölge CIA olarak adlandırılan Amerikan Dış İlişkiler Konseyi ile de temaslarda bulunan Özcan'ın, Türkiye düşmanı Steve Cook ile görüştüğü öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nden Gregory Meeks ile yaptığı görüşmede Yurter Özcan da yer aldı. Özcan, CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Ünal Çeviköz de eşlik ettiği görüşmeye ilişkin attığı tweet'i daha sonra kaldırdı. Meeks, ABD Başkanı Joe Biden'a Ermeni soykırımını tanıması yönünde mektup yazan isimlerden biri olarak biliniyor.

ABD'li yetkililerde sıkı temasta olan Özcan, Gladyo'nun önemli bir unsuru olan FETÖ'cülerle de aynı ortamları paylaştı.

8-9 Nisan 2014'te Washington'daki Willard Otel'de düzenlenen FETÖ'nün Büyük İmamlar Kurulu Toplantısı'na katılan isimler arasında da yer aldı Yurter Özcan... Toplantıya üst düzey ve hepsi aranan FETÖ'cülerin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da katılmıştı.

# chp # cia # fetö # Henri Barkey # Gladyo # James Jeffrey # George Bush # CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan # richard outzen